Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

H Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας απορρίπτει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η Εθνοσυνέλευση απαίτεί σεβασμό στο κράτος της Βενεζουέλας, στους θεσμούς του, στο Συντάγματος στους νόμους των νόμων και στο λαό.

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας απέρριψε την Πέμπτη ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις της νοτιοαμερικανικής χώρας, λέγοντας ότι η πράξη αυτή είναι ασεβής απέναντι στο στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής Χόρχε Ροντρίγκες, με μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο κοινωνικό του δίκτυο X  "απορρίπτει κατηγορηματικά και αποκηρύσσει το επαίσχυντο και θρασύ ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 8ης Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους".

Για το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, η πράξη αυτή συνιστά σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις και ασέβεια προς τα όσα κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, αντιπροσωπεύοντας μια νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας κατά της ειρήνης και της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, προσποιούμενη ότι αναβιώνει τον παρακμασμένο και ελατούμενο αποικιοκρατικό και υπεροπτικό χαρακτήρα, στην Ευρώπη και τον κόσμο", αναφέρεται στο κείμενο.

  

Το νομοθετικό σώμα τόνισε ότι αυτό το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα και αγνοεί τις αρχές του διεθνούς δικαίου όσον αφορά την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση του λαού της Βενεζουέλας.

Η Εθνοσυνέλευση   κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η συγκάλυψη των τρομοκρατικών ενεργειών που σχεδιάζονται για τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, με στόχο "την κατάρρευση της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, την προώθηση και την υποστήριξη τμημάτων της φασιστικής δεξιάς πτέρυγας της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας για να ακολουθήσουν το δρόμο της βίας, του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας για την πολιτική αποσταθεροποίηση".

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας προειδοποίησε επίσης ότι οι ενέργειες αυτές, αντίθετες με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, "θα μπορούσαν να αποκλείσουν τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως διεθνούς παρατηρητή κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν φέτος, καθώς δεν πληρούν τους όρους της αντικειμενικότητας, της ουδετερότητας και της αμεροληψίας που απαιτούνται για αυτές".

Το σώμα ζήτησε επίσης σεβασμό προς το κράτος της Βενεζουέλας, τους θεσμούς του, το Σύνταγμα, τους νόμους και τον λαό.



  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De