Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κουβανός πρόεδρος Ντίας Κανέλ χαρακτηρίζει βάρβαρο τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Ο πρόεδρος της Κούβας, Mιγκέλ Ντίας Κανέλ, χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς του "Ισραήλ" στην Παλαιστίνη ως βάρβαρους και γενοκτονικούς.

Συμφώνησε με τον ακαδημαϊκό Ιγνάσιο Ραμονέ, ο οποίος είπε στη συνεδρίαση ότι η μάχη πρέπει να κερδηθεί στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα.

Συμμετέχοντας στη 2η Διεθνής Συνάντηση Θεωρητικών Εκδόσεων, Κομμάτων και Κινημάτων της Αριστεράς, ο πρόεδρος δήλωσε ότι τα εγκλήματα αυτά πρέπει να καταγγελθούν σε όλους τους χώρους και τα μέσα ενημέρωσης. 
Ο επικεφαλής του κράτους έδωσε στους συμμετέχοντες παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο ο εχθρικός Τύπος χειραγωγεί την κουβανική πραγματικότητα προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση και εξαπάτηση.

Η συνάντηση, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα, συγκεντρώνει κουβανούς διανοούμενους, προσωπικότητες, στοχαστές και ακαδημαϊκούς και εκατό συναδέλφους τους από 37 χώρες, στο Συνεδριακό Μέγαρο της Αβάνας για να συζητήσουν τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις.


 Η συνάντηση αυτή σχεδιάζει επίσης να συμφωνήσει σε κοινές στρατηγικές δράσης απέναντι στην αναζωπύρωση του φασισμού και τη βίαιη καπιταλιστική επίθεση.

Διοργανώνεται από το περιοδικό Cuba Socialista, το θεωρητικό και πολιτικό όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ñico López του PCC, την Casa de las Américas, το κουβανικό τμήμα του Δικτύου για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας και τις κουβανικές εφημερίδες Granma και Juventud Rebelde.

Πηγή: Al Mayadeen

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De