Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή 49 αφρικανικών χωρών στη Σύνοδο Κορυφής της ΑΦρικανικής Ένωσης

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αντίς Αμπέμπα, 16 Φεβρουαρίου (Prensa Latina) Συνολικά 49 αφρικανικές χώρες θα συμμετάσχουν στην 37η Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ), εκ των οποίων οι 30 θα εκπροσωπηθούν από τους προέδρους, τους αντιπροέδρους και υψηλόβαθμους αξιωματούχους τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο υπουργός ~ εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σελαμαγουίτ Κάσσα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η βαρυσήμαντη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Φεβρουαρίου, έχει καταστεί παγκόσμια διπλωματική πλατφόρμα, ενώ επιβεβαίωσε την παρουσία, ως προσκεκλημένων, έξι ηγετών μη αφρικανικών κρατών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι θα παρευρεθούν οι επικεφαλής 13 διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.

Το θέμα της φετινής τακτικής συνόδου της ΑΕ είναι "Εκπαίδευση για τον 21ο αιώνα: Οικοδομώντας ανθεκτικά εκπαιδευτικά συστήματα για την αύξηση της πρόσβασης σε περιεκτική, ποιοτική και συναφή μάθηση στην Αφρική".

 Περισσότεροι από 500 ξένοι δημοσιογράφοι έφτασαν στην Αντίς Αμπέμπα για να καλύψουν το σημαντικό γεγονός, το οποίο, μαζί με τον τοπικό Τύπο, αριθμεί συνολικά περισσότερα από χίλια συμμετέχοντα μέσα ενημέρωσης, σημείωσε.

Ανακοίνωσε ότι η Αιθιοπία θα διοργανώσει, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, σημαντικές εκδηλώσεις με θέματα: "Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Αφρικής" και "Διασφάλιση της διατροφικής κυριαρχίας της Αφρικής".

Σχετικά με το τελευταίο, δήλωσε ότι η Αντίς Αμπέμπα θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες διασφάλισης της επισιτιστικής αυτάρκειας στην ήπειρο.

Και οι δύο δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες συσκέψεων, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Adwa Victory Memorial Museum.

Η Αιθιοπία θα μοιραστεί επίσης τις καλύτερες εμπειρίες της στον τομέα της εκπαίδευσης με αφρικανικά έθνη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης.

Η αξιωματούχος είπε ότι, με την ενεργό συμμετοχή του κοινού, έχουν επενδύσει περισσότερα από 371 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσουν την κατάσταση των σχολείων και να εγγυηθούν έτσι την ποιοτική εκπαίδευση στη χώρα.

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια μαθητές έχουν πρόσβαση στη σχολική σίτιση με προϋπολογισμό άνω των 18 εκατομμυρίων δολαρίων, που κινητοποιούνται από την κυβέρνηση, την κοινότητα και τους εταίρους, κατέληξε.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De