Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Περισσότερες από 600 οργανώσεις καλούν τον Μπάιντεν να άρει τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

Πηγή:  Cuatro F

Μια επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητά τον τερματισμό της επιθετικότητας και μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού.

Περισσότερες από 604 οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής δημοσίευσαν τη Δευτέρα επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την οποία τον καλούν να σταματήσει επειγόντως τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα κατά της Βενεζουέλας.

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι τα κινήματα ALBA, το Κίνημα ακτημόνων εργατών γης "Sin Tierra" (Χωρίς Γη) από τη Βραζιλία, η Ηπειρωτική Οργάνωση Φοιτητών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (OCLAE). Επίσης, ο Πορτορικανός Óscar López Rivera και δύο νομπελίστες Βραβείο Ειρήνης, μεταξύ των οποίων ο Adolfo Pérez Esquivel και η Τυνησιακή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι δυνατόν να οικοδομηθεί μια σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας όπου δεν θα υπάρχει χώρος για αυτού του είδους την επιθετικότητα και όπου η εφαρμογή περισσότερων από 400 άμεσων κυρώσεων κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας θα εγκαταλειφθεί για πάντα", τονίζουν στην επιστολή τους προς τον Τζο Μπάιντεν.

Κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιστρέψει στα μονοπάτια του διαλόγου, της ειρήνης και του "αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των εθνών". Αναφέρθηκαν επίσης στους πρόσφατους ισχυρισμούς του κράτους της Βενεζουέλας. Έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό πέντε βίαιων συνωμοσιών που είχαν στόχο να βάλουν τέλος στη ζωή υψηλόβαθμων πολιτικών αξιωματούχων στη Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Για τις οργανώσεις και τα πρόσωπα που υπογράφουν αυτή την επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, οι δολοφονικές ενέργειες, μαζί με τις λανθασμένα επονομαζόμενες κυρώσεις, αποτελούν σοβαρές απειλές για τη Βενεζουέλα και την περιοχή μας.

"Ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διεξαχθεί ενδελεχής και αμερόληπτη έρευνα για την εμπλοκή των πρακτόρων των ΗΠΑ σε αυτές τις πράξεις".

  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De