Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ χωρίς ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Πηγή: Cubadebate

Η Σαουδική Αραβία επαναβεβαιώνει ότι "δεν θα υπάρξουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, εκτός εάν αναγνωριστεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και εάν σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Βασιλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι "η θέση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ήταν πάντα σταθερή στο παλαιστινιακό ζήτημα και στην ανάγκη να αποκτήσει ο αδελφικός παλαιστινιακός λαός τα νόμιμα δικαιώματά του".

Σύμφωνα με το χαρτοφυλάκιο, οι δηλώσεις αυτές γίνονται "σε σχέση με τις συζητήσεις μεταξύ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την αραβοϊσραηλινή ειρηνευτική διαδικασία και υπό το φως των όσων αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ".


Αυτό αναφέρεται στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Ριάντ τη Δευτέρα.

Το Σαουδαραβικό Βασίλειο κάλεσε επίσης τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος να το πράξουν, ώστε ο παλαιστινιακός λαός "να αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματά του" και "να επιτύχει μια συνολική και δίκαιη ειρήνη για όλους".

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου έχει ανέλθει σε 27.585 και ο αριθμός των τραυματιών σε 66.978, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας την Τρίτη.

(Από το Telesur)

  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De