Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Η Βενεζουέλα και η Κούβα καταδικάζουν τη σιωνιστική επίθεση στη Ράφα και τη Γάζα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, περίπου 67 νεκροί έφτασαν στα νοσοκομεία της Ράφα, μετά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που δέχτηκε νωρίς το πρωί η πόλη.

Οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Κούβας καταδίκασαν τη Δευτέρα την τελευταία επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στη συνοριακή πόλη Ράφα, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πολιορκίας του παλαιστινιακού εδάφους.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, το Καράκας "καταδικάζει έντονα τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης στο πλαίσιο της επέκτασης της στρατιωτικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας προς τη Ράφα, στο μακρινό νότο".

Υπό αυτή την έννοια, το ανακοινωθέν επισημαίνει ότι "αυτό το σχέδιο του ισραηλινού σιωνισμού σκοπεύει να συνεχίσει να εφαρμόζει την εγκληματική και επεκτατική πολιτική του σε αυτή την τοποθεσία που φιλοξενεί περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους".


Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας προειδοποιεί "ότι αυτές οι σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες συμβάλλουν στην επιδείνωση των συνεπειών και της επιδείνωσης των συνθηκών που βιώνει ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας και εμποδίζουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια που είναι απαραίτητη για την επιβίωση".

Για το λόγο αυτό το Καράκας "εκφράζει για άλλη μια φορά την απόρριψη της πολιτικής εκτοπισμού, γενοκτονίας και απαρτχάιντ κατά του παλαιστινιακού λαού, ενώ απαιτεί το σεβασμό του διεθνούς δικαίου ως εγγύηση της παγκόσμιας ειρήνης".

Εν ολίγοις, η Βενεζουέλα επαναλαμβάνει "την έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν επείγουσες και πειστικές αποφάσεις για να εμποδίσουν το Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα Νάκμπα και τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια  κατήγγειλε το Τελ Αβίβ ότι "αγνοεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να σεβαστεί το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και να σταματήσει την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού".

Είπε ότι "ο βομβαρδισμός 1,4 εκατομμυρίου ανθρώπων που συνωστίζονται σε 55 km² αποτελεί νέα απόδειξη της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα".
 

  

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περίπου 67 νεκροί έφθασαν στα νοσοκομεία της Ράφα, μετά από έναν από νωρίς το πρωί σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης, όπου συνωστίζονται περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, κυρίως εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του στην περιοχή ενόψει μιας πιθανής επικείμενης χερσαίας επίθεσης στην πόλη, στο νότιο άκρο της Γάζας και στο μοναδικό σημείο όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν έχουν ακόμη αποκτήσει χερσαία πρόσβαση από την έναρξη της χερσαίας εισβολής του στις 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, ο έντονος καταιγισμός βομβαρδισμών στη Ράφα κατευθύνθηκε εν μέρει σε σπίτια και τζαμιά που φιλοξενούν εκτοπισμένους ανθρώπους, μαζί με βαρύ πυροβολικό και βομβαρδισμούς από τη θάλασσα.

  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De