Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Μαζική λαϊκή προσέλευση στην Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας ~ (fotos)

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλιου της Αβάνας 2024 (FILH 2024) θα είναι αφιερωμένΗ στη φιλόσοφο, ερευνήτρια, διανοούμενη και νικήτρια του Εθνικού Βραβείου Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του 1998, Ισαμπέλ Μονάλ, και στον συγγραφέα και καθηγητή τέχνης Φρανσίσκο Λόπες Σάτσα.

Η Έκθεση είναι μια ευκαιρία, μέσω των βιβλίων, της ανάγνωσης και της λογοτεχνίας, να ενισχυθεί η δέσμευση για μια κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας.



Φέτος, προστέθηκαν δύο νέες υπο-εκδηλώσεις: το Ίδρυμα Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου και το Εθνικό Μουσείο Μουσικής.



Περισσότερες από χίλιες νέες εκδόσεις προσελκύουν τους αναγνώστες στην 32η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη με ένα αφιέρωμα στη Βραζιλία.


Ο πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Βιβλίου, Χουάν Ροντρίγκρε ΚαμπρέραJuan, επεσήμανε την υποστήριξη της κουβανικής κυβέρνησης στην εκδήλωση αυτή, τη μεγαλύτερη στον χώρο της λογοτεχνίας.


Η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Αβάνας αποτελεί ισχυρή απόδειξη της αξίας που αποδίδει το κουβανικό κράτος στα βιβλία και την ανάγνωση.


Θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Συνάντηση για τις δημόσιες πολιτικές υπέρ της ανάγνωσης, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιβλίου της Κούβας.


Στην 32η FILH, που θα διεξαχθεί έως τις 25 Φεβρουαρίου στο ιστορικό συγκρότημα Morro-Cabaña, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από 45 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κολομβία, η Χιλή, το Μεξικό, το Βιετνάμ, η Παλαιστίνη και η Αργεντινή.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De