Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Η Παλαιστίνη ζητά παγκόσμιες κυρώσεις κατά του Ισραήλ για γενοκτονία

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αντίς Αμπέμπα, 17 Φεβρουαρίου (Prensa Latina) Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh ζήτησε σήμερα να επιβληθούν κυρώσεις κατά του Ισραήλ επειδή παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο και να αναγκαστεί να σταματήσει την επιθετικότητά του κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Μιλώντας στην 37η Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, ο Παλαιστίνιος ηγέτης κατηγόρησε τo Iσραήλ ότι υιοθετεί ένα σύστημα φυλετικών διακρίσεων στα κατεχόμενα εδάφη. 
Ο Shtayyeh εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Νότιας Αφρικής να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για υπόθεση γενοκτονίας κατά του  Παλαιστινιακού έθνους.

Το δικαστήριο θα αρχίσει επίσης να εκδικάζει 56 προσφυγές σχετικά με την παράνομη κατοχή τη Δευτέρα, ανέφερε.

 Ο επικεφαλής της  παλαιστινιακής κυβέρνησης κάλεσε την Αφρικανική Ένωση να υψώσει τη φωνή της για να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας, ιδίως των επιχειρήσεων εναντίον της Γάζας, όπου περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν αναφερθεί νεκροί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί "στερούμενοι από την (ισραηλινή) κατοχή το ηλεκτρικό ρεύμα, την κατοικία, τα τρόφιμα και τα φάρμακα και ο κόσμος αδυνατεί να τους παράσχει ανακούφιση", τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι περισσότεροι από 9.600 Παλαιστίνιοι είναι σήμερα έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας αυτής, ενώ υφίστανται "καταπίεση, στέρηση ύπνου, πείνα, βασανιστήρια και κακοποίηση".

Υπερασπιζόμαστε τη γη μας, το λαό μας και τους ιερούς μας τόπους με τον ίδιο τρόπο που εσείς υπερασπιστήκατε τις πατρίδες σας ενάντια στην αποικιοκρατία, είπε ο πολιτικός στους Αφρικανούς ηγέτες.

Ο Shtayyeh υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο, τους φόνους και την καταστροφή μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De