Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Επίσκεψη του ΚΚ Κούβας στο Βιετνάμ

Πηγή: Cubadebate

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, ξεκίνησε επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ από την πόλη Χο Τσι Μινχ για την Ημέρα της Νίκης, την 48η επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης του Νότου και της Εθνικής Επανένωσης.

"Ήρθαμε στην αδελφή Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, σε ένα από τα ηρωικά και εμβληματικά εδάφη της: την πόλη Χο Τσι Μινχ, η οποία γιορτάζει σήμερα την 48η επέτειο από την ήττα της αμερικανικής επίθεσης και την επανένωση της χώρας. Συγχαρητήρια Βιετνάμ", έγραψε ο Κουβανός ηγέτης στο Twitter.

"Η πρώτη δραστηριότητα   στην πόλη Χο Τσι Μινχ ήταν μια συγκινητική συνάντηση με οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα  στο Βιετνάμ.  Είμαστε συγκινημένοι από τη αγάπη και την υποστήριξη προς το νησί μας, η οποία είναι  αμοιβαία, διότι για το Βιετνάμ είμαστε ακόμη έτοιμοι να δώσουμε το αίμα μας", διαβεβαίωσε ο Μοράλες Οχέδα σε άλλο tweet.


Η επίσκεψη του υψηλόβαθμου στελέχους και της κομματικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει αποτελεί ευκαιρία συνέχισης της προώθησης του πολιτικού διαλόγου στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των δύο αδελφών χωρών, καθώς και συμβολή στην ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών, χρηματοπιστωτικών σχέσεων και των σχέσεων συνεργασίας.

Ο Μοράλες Οχέδα θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Τρουόνγκ Τι Μάι  , μέλος του Πολιτικού Γραφείου, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (PCV) και επικεφαλής της Επιτροπής Οργάνωσης, καθώς και με άλλες κομματικές και κυβερνητικές αρχές. Θα προεδρεύσει επίσης στο 5ο Θεωρητικό Σεμινάριο μεταξύ του PCC και του VCP, μια ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και την εκπαίδευση στελεχών.

(Από το Cubaminrex)