Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο Έβο Μοράλες δηλώνει ότι είναι καλά στην υγεία του μετά από πρόσφατη χειρουργική επέμβαση

Πηγή: Cubadebate

Ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες δήλωσε την Κυριακή ότι είναι "πολύ καλά" στην υγεία του αφού, όπως έγινε γνωστό,  ταξίδεψε στη Βενεζουέλα για να λάβει ιατρική φροντίδα. Ο πρώην πρόεδρος αποκάλυψε ότι μετά τον εορτασμό της επετείου του MAS, αισθάνθηκε "ρίγη" και πυρετό και ότι μεταφέρθηκε "επειγόντως" στην Κοτσαμπάμπα, όπου διαγνώστηκε με ουρολοίμωξη.

"Μου συνέστησαν εγχείρηση. Οι γιατροί μου είπαν: "Από την ηλικία των 40 ετών, οι άνδρες  έχουμε (προβλήματα) με τον προστάτη,  για αυτό πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς". Ευτυχώς, μετά τη βιοψία (διαπιστώθηκε) ότι δεν ήταν κακοήθης και χειρουργήθηκα"
, αποκάλυψε στην κυριακάτικη εκπομπή του στο
Radio Kausachun Coca.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι τόσο η Κούβα όσο και η Αργεντινή του προσέφεραν ιατρική περίθαλψη στις χώρες τους και ότι "μια ομάδα επιχειρηματιών" από τη Σάντα Κρουζ πρότεινε να τον μεταφέρει στη Βραζιλία. Ωστόσο, αποφάσισε να πάει στη Βενεζουέλα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

"Δεν μπορούσα να αρνηθώ εκείνη την εβδομάδα, αφού ξεκουράστηκα, δεν μπορούσα να αρνηθώ στον αδελφό πρόεδρο (Νικολάς) Μαδούρο. Προετοιμάσε όλα τα υλικοτεχνικά μέσα (για) έναν γενικό έλεγχο. Δεν μπορούσα να αρνηθώ,  (αυτή η προσφορά) είναι αλληλεγγύη", δήλωσε.

Ο Μοράλες είπε ότι οι γιατροί της Βενεζουέλας του είπαν ότι η καρδιά του "μοιάζει με   15χρονου αγοριού" και ότι μετά από διάφορους τύπους εξετάσεων επέστρεψε "ικανοποιημένος".

"Είμαστε εδώ, όπως πάντα. Μου συνέστησαν να ξεκουραστώ λίγο, λόγω αυτής της επέμβασης, αλλά (είμαι) πολύ καλά", κατέληξε.
(Με πληροφορίες από την Página Siete Digital)