Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας σε επίσημη επίσκεψη στην Κούβα

Foto: Jose M. Correa
Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC

Ο Βιατσεσλαβ Βολοντιν  θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους Κουβανούς ηγέτες  

Ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντιν, ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Κούβα αυτό το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού κρατικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρατικής Δούμας και τις οποίες επικαλείται η Prensa Latina, ο Βολοντίν, μαζί με βουλευτές και εκπροσώπους διαφόρων τμημάτων, θα φθάσει στην Αβάνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τη συνεργασία με την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας.

Οι βουλευτές θα συζητήσουν νομοθετικά θέματα σε τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η γεωργία και ο τουρισμός.

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου σκοπεύει επίσης να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με την κουβανική ηγεσία.

Αυτόν τον μήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκέφθηκε επίσης την Κούβα, όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Αρχηγό του στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ, και τον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες.