Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλη κινητοποίηση υποστήριξης της προέδρου Σιομάρα Κάστρο στην Ονδούρα ενάντια στις πραξικοπηματικές ενέργειες ~ (+video/fotos)

Πηγή: venezuela-news.com

Mεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην Ονδούρα από κοινωνικά και πολιτικά κινήματα που υποστηρίζουν την πρόεδρο  Σιομάρα Κάστρο καταδίκης των πραξικοπηματικών ενεργειών που έθεσε σε κίνηση η  Λάουρα Ντόγκου, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην κεντροαμερικανική χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας, Χεράρδο Τόρες, στο teleSur, μίλησε για την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση της Σιομάρα Κάτρο, καθώς και για τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η χώρα για να αντιδράσει.

«Έχουμε δει μια ολόκληρη σειρά από ενέργειες πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κλιμακώνονται ενάντια στις αποφάσεις του προέδρου Σιομάρα Κάατρο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο Tόρες προειδοποίησε επίσης ότι αυτή η παρενόχληση από τον Λευκό Οίκο προκαλείται από τη στάση της Ονδούρας έναντι της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Ονδούρας κατήγγειλε τις «επικίνδυνες, ανεύθυνες και εσφαλμένες» δηλώσεις της πρέσβειρας Ντόγκου, η οποία επέκρινε τη στρατιωτική αθλητική συνάντηση όπου συναντήθηκαν οι ανώτατες στρατιωτικές αρχές της Βενεζουέλας και της Ονδούρας.

 

#ÚltimaHora | Pueblo de #Honduras sale a las calles en repudio a intentos de golpe de Estado


 Ένα σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ονδούρας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την πτώση της κυβέρνησής της. Αναφέρθηκε επίσης στην ειρήνη και την εσωτερική ασφάλεια της Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ως απάντηση, τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα της Ονδούρας βγήκαν στους δρόμους, μετά τις δηλώσεις της προέδρου Σιομάρα Κάστρο  εκείνη την περίοδο, στις οποίες τόνισε ότι «το σχέδιο για την καταστροφή της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής κυβέρνησής μου βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η Κάστρο αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι «οι σκοτεινές δυνάμεις του 2009 με τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης αναδιοργανώνονται» με στόχο τη διοργάνωση του πραξικοπήματος.



 


 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram