Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκαλύφθηκε στη Βενεζουέλα Τρομοκρατικό Σχέδιο με επικεφαλής εν ενεργεία στρατιωτικό των ΗΠΑ

Πηγή:  Cuatro F
ΕΚΘΕΣΗ
Περισσότερα από 400 τουφέκια διαφόρων τύπων, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα, κατασχέθηκαν από τις Υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας, ενημέρωσε ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο, Αντιπρόεδρος για την Πολιτική, την Ασφάλεια των Πολιτών και την Ειρήνη.

«Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα και ανήκουν σε αυτό το δίκτυο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομα στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν 10 έως 12 τουφέκια που θα χρησιμοποιούνταν σε αυτά τα σχέδια κατά της σταθερότητας της χώρας»
, είπε, ενώ τόνισε ότι το οπλοστάσιο αυτό εντοπίστηκε χάρη στις εργασίες των μυστικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, ανέφερε ότι τα όπλα εισήχθησαν στη χώρα αποσυναρμαλογημένα  σε διάφορα «προφανώς νόμιμα» φορτία, τα οποία παρέλαβαν ομάδες που συνδέονται με την ακροδεξιά. «Έφτασαν στη Βενεζουέλα σε κοντέινερ με προϊόντα όπως σκυλοτροφές, ήρθαν άοπλα και παραλήφθηκαν εδώ από ομάδες που ήταν υπεύθυνες για τον οπλισμό τους», είπε.


Ο Καμπέγιο κατήγγειλε επίσης ότι ένας από τους επικεφαλής αυτού του δικτύου διακίνησης όπλων είναι ο φυγάς από τη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας, Ιβάν Σιμόνοβις. «Για τη σύλληψη αυτού του οπλισμού εδώ στη Βενεζουέλα, έχουν προβεί σε ενέργειες σε άλλες χώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμη και τη δολοφονία ανθρώπων. Ο Σιμόνοβις ξέρει για τι πράγμα μιλάω», τόνισε.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Γουάιμπερ Ζόσεφ Καστανιέδα , εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος είναι ένας από τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση των περισσότερων από 400 τυφεκίων που κατασχέθηκαν από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας. Ο Καμπέγιο ανέφερε ότι ο Καστανιέδα υποβλήθηκε σε εκπαίδευση στην Κολομβία.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσαφηνίσει τη χρήση των υπηρεσιών της και τη χρήση του εδάφους της για τη διακίνηση όπλων με στόχο την ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από αυτή την επιχείρηση, παραδίδουν αυτά τα όπλα ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα και να φτάνουν στη Βενεζουέλα. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, οι πράκτορές τους ομολογούν. Ο Καστανιέδα είναι ο επικεφαλής της επιχείρησης που τοποθετήθηκε εδώ από τη CIA και έχουν σχέση με εγκληματικές ομάδες στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Καμπέγιο. 

Ανέφερε  επίσης, ότι η επιχείρηση που αποκαλύφθηκε είχε ως στόχο την επίθεση -μεταξύ άλλων στόχων- σε πηγές νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφορών. «Η Βενεζουέλα βρίσκεται υπό πολιορκία από τον ιμπεριαλισμό», προειδοποίησε.
 


 

   🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram