Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Eπίθεση στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

NΙκολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι το 2019» 

 «Η  καθοδηγούμενη και χρηματοδοτούμενη  από τις ΗΠΑ συνωμοσία απέτυχε»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, υπογράμμισε τη δύναμη του λαού της Βενεζουέλας απέναντι στη νέα επίθεση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης της χώρας,  που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και επανέλαβε ότι «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι απ' ό,τι το 2019».

Ο επικεφαλής του κράτους επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας έμαθαν από τις επιθέσεις και σήμερα γνωρίζουν πώς να αμύνονται.

«Ο λαός της Βενεζουέλας έχει μια γιγαντιαία σοφία για να ξέρει τι πρέπει να κάνει σε κάθε κατάσταση, κάθε στιγμή και κάθε περίσταση, γι' αυτό συγχαίρω όλο τον λαό», δήλωσε ο Μαδούρο με αφορμή τη νέα επίθεση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης, άδραξε την ευκαιρία για να συγχαρεί τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και τις αστυνομικές δυνάμεις που έδρασαν γρήγορα μετά την επίθεση στην καρδιά του ηλεκτρικού συστήματος της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι το σχέδιο Centella ενεργοποιήθηκε αμέσως προκειμένου να περιπολεί, να προστατεύει και να συνοδεύει τον πληθυσμό, εξασφαλίζοντας θεμελιώδεις υπηρεσίες.

«Ο λαός μας βγήκε στη δουλειά, ενεργοποιήθηκε και εργάζεται στους δρόμους», δήλωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας.

Από το  Διοικητήριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή είχε ήδη σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα το 2019.

«Κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης συνωμοσίας του Γκουαιδό, πήγε στον εγκέφαλο του Γκουρί και στον εξοπλισμό των υπολογιστών για την παραγωγή και τη μετάδοση δεδομένων», κατήγγειλε.

Αφού κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αυτή τη νέα επίθεση στο Εθνικό Ηλεκτρικό Σύστημα, ο Μαδούρο διευκρίνισε ότι η πολιορκία που βρίσκεται σε εξέλιξηι από τις πρώτες πρωινές ώρες αυτής της Παρασκευής έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνη του 2019.

«Ήταν μια νέα επίθεση στο Γκουρί, αυτή την ώρα έχουμε τους μηχανισμούς που χρησιμοποίησαν στο Γκουρί», πρόσθεσε. Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε ειρήνη και εργάζεται. Ομοίως, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, διαβεβαίωσε ότι ο λαός βρίσκεται σε ειρήνη και εργάζεται.

Ως εκ τούτου, συνεχάρη τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και τις υπηρεσίες ασφαλείας των πολιτών για την προστασία του λαού γενικά.

«Με υποδειγματικό και άμεσο τρόπο, ενεργοποιήθηκαν με τα απαραίτητα σχέδια για να περιπολούν και να φροντίζουν τον πληθυσμό», είπε.

Ομοίως, ο επικεφαλής του κράτους διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Κυβέρνηση έχει μάθει από κάθε επίθεση και σήμερα «γνωρίζουμε από πού προέρχονται και τι πρέπει να κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση».

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram