Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Υπόθεση Λούλα και Έλον Μασκ: Γιατί πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της Βραζιλίας και όχι της Βενεζουέλας;

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε πριν από αρκετές ημέρες ότι ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (STF), εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης που άφησε τη Βραζιλία χωρίς το κοινωνικό δίκτυο X.

«Κάθε πολίτης, από οπουδήποτε στον κόσμο, έχει μία επένδυση στη Βραζιλία υπόκειται στο Σύνταγμα της Βραζιλίας και στους νόμους της Βραζιλίας. Επομένως, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο έχει λάβει απόφαση να συμμορφωθούν αυτοί οι πολίτες με ορισμένα πράγματα, πρέπει να   συμμορφωθούν ή να ακολουθήσουν άλλη πορεία».
, δήλωσε ο Λούλα ντα Σίλβα.

Η πλατφόρμα X εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικά στη Βραζιλία, ωστόσο η τελική απόφαση του δικαστή του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου Αλαξάντρε ντε Μοράες αναμενόταν να υποδείξει το κλείσιμο του κοινωνικού δικτύου.

Ο Mοράες εξέδωσε κλήση την Τετάρτη 28 Αυγούστου προς τη Mασκ με την οποία ζητούσε να διοριστεί νομικός εκπρόσωπος στη Βραζιλία εντός 24 ωρών. Η μη συμμόρφωση με την εντολή αυτή θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου στη χώρα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία του Μασκ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με την εντολή και ότι αναμένει να μπλοκαριστεί η πλατφόρμα.

Κανόνες της Βραζιλίας

Σύμφωνα με το La Iguanatv, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι ο  Μάσκ πρέπει να σέβεται τους νόμους της χώρας και ότι «δεν μπορεί να κυκλοφορεί προσβάλλοντας προέδρους, βουλευτές, τη Γερουσία, τη Βουλή και το Ανώτατο Δικαστήριο».

«Εάν δεν το κάνει, αυτή η χώρα δεν θα είναι ποτέ κυρίαρχη. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να αποδεχτεί τους κανόνες της χώρας και αν αυτή η χώρα έλαβε μια απόφαση μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου, πρέπει να την αποδεχτεί. Αν αξίζει για μένα, είναι αξίζει και γι' αυτόν», τόνισε.

Βραζιλία ναι, και Βενεζουέλα όχι;

Ο Eλον Μασκ, όπως κάθε άλλος επιχειρηματίας ή επενδυτής, πρέπει να σέβεται τους νόμους και τους κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του X χρησιμοποίησε το κοινωνικό δίκτυο για να προβεί σε κατηγορίες και απειλές προς τη Βενεζουέλα. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν θα ήταν, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του Δικαστηρίου και τους κανόνες της Βραζιλίας και όχι της Βενεζουέλας; 

 

   

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram