Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βενεζουέλα καταγράφει δεκατρία τρίμηνα συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης

Πηγή | Cuatro F

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας ανέφερε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά 8,78% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Οι μονομερείς κυρώσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία. Παρά τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων, οι περιορισμοί εξακολουθούν να επηρεάζουν όλους τους οικονομικούς τομείς.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, η ανάπτυξη ήταν 8,40%. Τα αποτελέσματα αυτά σηματοδοτούν δεκατρία συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάκαμψης, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο τρίμηνο του 2021, και οφείλονται στην ανθεκτικότητα του λαού της Βενεζουέλας απέναντι στον οικονομικό αποκλεισμό, στη συνεχή εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών και στη συνεργασία όλων των τομέων, ενισχύοντας τον κοινωνικο-παραγωγικό ιστό για την εγκαθίδρυση ενός νέου οικονομικού μοντέλου.

Πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ιδίως μεταξύ 2019 και 2020, η οικονομία υπέστη σημαντική ύφεση λόγω των εντατικοποιημένων κυρώσεων από το 2019. Τα μέτρα αυτά έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στην εγχώρια οικονομία, με σημαντικές απώλειες από το 2015. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν αυτές οι επιπτώσεις στη συλλογική μνήμη, ακόμη και καθώς η οικονομία κινείται προς την ανάκαμψη.

Οι επιδόσεις των τριών τελευταίων ετών δείχνουν ότι η οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πορεία πραγματικής ανάκαμψης, επανεφεύρεσης λύσεων  και υπέρβασης των εμποδίων. Η συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομική δυναμική υπογραμμίζει τις προσπάθειες του λαού της Βενεζουέλας σε ένα περιβάλλον δυσκολιών που επιδεινώνεται από τις εγκληματικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών.

 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram