Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ΗΠΑ έκλεψαν ένα ακόμα αεροπλάνο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Οι Bορειοαμερικανικές αρχές κατέσχεσαν ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στη Δομινικανή Δημοκρατία, ισχυριζόμενες ότι η απόκτηση του αεροσκάφους παραβιάζει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβάλει κατά του Μπολιβαριανού έθνους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας φέρεται να έχει πετάξει στη Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Αμερικανών αξιωματούχων, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η κατάσχεση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε από διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν επίσης τα υπουργεία Εμπορίου, Δικαιοσύνης, καθώς και το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας.

Άλλη μια ληστεία των ΗΠΑ

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό- προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο καταναγκαστικών μέτρων με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να πνίξουν το μπολιβαριανό έθνος.

Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι τον Ιούνιο του 2022, ένα Boeing 747-300, που ανήκε στην εταιρεία Empresa de Transporte de Aerocargo del Sur (Emtrasur) της Βενεζουέλας, συνελήφθη στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Αλμπέρτο Φερνάντες. Αυτό αποτελεί μέρος των συνεχών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας που πραγματοποιεί η Ουάσινγκτον.

Το αεροσκάφος αυτό παραδόθηκε στην Ουάσινγκτον στις 12 Φεβρουαρίου από την κυβέρνηση του Χαβιέρ Μιλέι. Η Βενεζουέλα το χαρακτήρισε ως «κατάφωρη κλοπή» εις βάρος του κράτους.

Μετά τη μεταφορά του σε αμερικανικό έδαφος, το αεροπλάνο που ανήκε στην Empresa de Transporte de Emtrasur, θυγατρική της κρατικής Conviasa της Βενεζουέλας, αποσυναρμολογήθηκε από τις βορειοαμερικανικές αρχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 83 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Βενεζουέλα.

 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram