Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ο Mπουκέλε ανακηρύσσεται νικητής των ζοφερών εκλογών στο Ελ Σαλβαδόρ όπου μόνο το 41% προσήλθε στις κάλπες

Πηγή: venezuela-news.com

Ο Ναγίμπ Μπουκέλε, υποψήφιος για επανεκλογή, αυτοανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ελ Σαλβαδόρ- ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται ακόμη.

Μετά τις 10:00 μ.μ. (τοπική ώρα), η εκλογική αρχή εξέδωσε ένα πρώτο δελτίο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο νυν πρόεδρος, υποψήφιος του κόμματος Νέες Ιδέες, έλαβε 794.999, από το 13,8 % των καταμετρημένων ψήφων. 

Οι αντίπαλοί του, Μανουέλ Φλόρες του FMLN και Γιοέλ Σάντσες του Arena, έλαβαν 69.723 και 58.223 ψήφους, αντίστοιχα.

 

Συμμετοχή του 41% των πολιτών

Εξι εκατομμύρια  εκλογείς κλήθηκαν να ψηφίσουν, αλλά μόνο το 41% των πολιτών προσήλθε στις κάλπες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση   της εταιρείας δημοσκοπήσεων CID-Gallup, ο σημερινός πρόεδρος θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 87% των ψήφων.

Εάν επιβεβαιωθεί η τάση, ο Μπουκέλε θα είναι ο πρώτος  πρόεδρος που θα κερδίσει την επανεκλογή του εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

Ο Μπουκέλε διατηρεί τη ρητορική του για συνέχιση του καθεστώτος εξαίρεσης (εκτακτης ανάγκης), το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, του επέτρεψε να μειώσει το ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, κοινωνικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο Μπουκέλε διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των κατοίκων του Σαλβαδόρ.

 

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De