Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Βενεζουέλα και Μπουρκίνα Φάσο συστήνουν κοινή επιτροπή για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Πηγή:  venezuela-news.com

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Γκίλ και ο ομόλογός του από τη Μπουρκίνα Φάσο, Καραμόκο Ζαν Μαρί Τραορέ, είχαν συνάντηση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Μέσω του λογαριασμού του στο X, ο Γκίλ ευχαρίστησε για την επίσκεψη και δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων και της συνεργασίας.

"Εδώ και 21 χρόνια καλλιεργούμε δεσμούς φιλίας που προέκυψαν χάρη στο όραμα του Κομαντάντε Τσάβες να αποκαταστήσει τους δεσμούς μεταξύ της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής, με στόχο να ξεπεράσουμε την αποικιακή επιρροή και να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλον ως αδελφικούς λαούς".

Ο Γκιλ διευκρίνισε επίσης ότι αυτή η πρώτη Κοινή Επιτροπή μεταξύ Βενεζουέλας και Μπουρκίνα Φάσο αποτελεί απόδειξη ότι η συνεργασία Νότου-Νότου εξακολουθεί να ισχύει. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή εκτιμάται ως ο μόνος τρόπος για να μετατραπεί ο κόσμος σε έναν κόσμο όπου ακούγονται όλες οι φωνές.

"Σε αυτή τη συνάντηση υψηλού επιπέδου, φιλοδοξούμε να επιτύχουμε σημαντικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν την ευημερία των εθνών μας και θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες".

 

  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De