Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Η κυβέρνηση της Χιλής επιβεβαίωσε τον θάνατο του πρώην προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα σε αεροπορικό δυστύχημα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόριτς έδωσε εντολή να γίνει κηδεία "δημοσία δαπάνη" και να κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Η υπουργός Εσωτερικών της Χιλής, Καρολίνα Τόχα, επιβεβαίωσε την Τρίτη τον θάνατο του πρώην προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος επέβαινε σε ελικόπτερο που συνετρίβη στον αγροτικό τομέα Ιλιχούε, στο Λάγο Ράνκο, στην
περιοχή Λος Ρίος.

Η Τόχα δήλωσε στον Τύπο ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία κατάφεραν να επιβιώσουν.

"Πριν από λίγα λεπτά λάβαμε επιβεβαίωση από τους Καραμπινιέρους ότι το ναυτικό κατάφερε να φτάσει στο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα και να ανασύρει τη σορό του νεκρού πρώην προέδρου Πινιέρα. Θέλουμε πρώτα απ' όλα να εκφράσουμε το σοκ μας γι' αυτή την τραγωδία, να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του πρώην προέδρου, σε όλους τους οικείους του", είπε.

 Η υπουργός είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόριτς έδωσε εντολή να γίνει κρατική κηδεία (δημοσία δαπάνη) , "να κηρυχθεί εθνικό πένθος και σίγουρα προσπαθήσαμε αυτά τα πρώτα λεπτά να στείλουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας απευθείας στην οικογένειά του".

Προσωπικό του ναυτικού της Χιλής και της πυροσβεστικής μετέβησαν στην περιοχή του δυστυχήματος, που βρίσκεται στα νότια της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Πινιέρα εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησε επίσης τον θάνατο του πρώην αρχηγού του κράτους.

  

 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De