Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει τη βεβήλωση του αγάλματος του απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ στη Ρώμη

Πηγή:  venezuela-news.com

H Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσυ Ροντρίγκες, κατήγγειλε τη βεβήλωση του αγάλματος του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ στο Mόντε Σάκρο της Ρώμης, αποδίδοντας την πράξη αυτή σε φασιστικούς παράγοντες στην Ιταλία που συνδέονται με εξτρεμιστές στη Βενεζουέλα.

Σε δημοσίευσή της στο κοινωνικό δίκτυο X αυτό το Σάββατο, η Delcy Rodríguez υπογράμμισε την ιστορική δύναμη του Σιμόν Μπολίβαρ και την εμπνευσμένη κληρονομιά του για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης.


"Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να νικήσει την ιστορική δύναμη του Μπολίβαρ και την κληρονομιά του που εμπνέει τους λαούς της ηπείρου μας να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση. Ζήτω ο Μπολίβαρ για πάντα και μακάρι το φως του να φωτίζει τα μονοπάτια μας προς την ελευθερία", ανέφερε η Αντιπρόεδρος στο μήνυμά της.

 


Παράλληλα, τόνισε ότι "οι πράξεις αυτές επιδιώκουν να πλήξουν ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και το ιδεώδες της ελευθερίας και της κυριαρχίας της".

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Μπολιβαριανής διπλωματίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το λαό της Ρώμης και τις δημοτικές αρχές για τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση  ι του μνημείου του Σιμόν Μπολίβαρ.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι "καμία ενέργεια δεν θα εκτρέψει τη Βενεζουέλα από την πορεία της".


 


 🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

 

👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De