Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ο Τουρκικός Σύνδεσμος Φιλίας “Χοσέ Μαρτί” ζητά το Νόμπελ για τους κουβανούς γιατρούς


Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι, εάν η Επιτροπή Νόμπελ είναι ειλικρινής, θα πρέπει να απονείμει στους κουβανούς επαγγελματίες υγείας το Βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη.
 

Ο Σύνδεσμος Φιλίας με την Κούβα στην Τουρκία "Χοσέ Μαρτί" διακήρυξε τη Δευτέρα την υποστήριξή του στο αίτημα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην κουβανική Διεθνή Ταξιαρχία Γιατρών Εξειδικευμένων σε Καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρών Επιδημιών Henry Reeve. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό σύνδεσμο, η ταξιαρχία γιατρών έγινε το χέρι της Κούβας που μεταφέρει υγειονομική βοήθεια στον κόσμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Επιπλέον, ανέφεραν ότι παρέχουν “συνεχή ιατρική περίθαλψη όχι μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε φτωχούς ανθρώπους σε δεκάδες χώρες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας”

Από αυτή την άποψη, συντάχτηκαν "με το αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Ειρήνης, Δικαιοσύνης και Τιμής για τους Λαούς, που ζήτήσε να απονεμηθεί το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στους κουβανούς γιατρούς που κινητοποιήθηκαν στην επιδημία του κορονοϊού".