Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Η Ομάδα της Πουέμπλα χαιρετίζει την υποψηφιότητα Αράους-Κορέα στο Εκουαδόρ

Η Ομάδα της Πουέμπλα χαιρέτισε σήμερα την πρόσφατη πρόταση υποψηφιότητας για την προεδρία του Εκουαδόρ για δύο από τα μέλη της, τον πρώην υπουργό Αντρές Αράους και τον πρώην πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα.

Τα νέα γιορτάστηκαν μέσα στη συμμαχία, που ιδρύθηκε από εξέχοντες προοδευτικούς ηγέτες της περιοχής, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσαν την ένταξη του Αράους στο φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί πρώην πρόεδροι, πρώην υπουργοί εξωτερικών, άλλοι πρώην υπουργοί, βουλευτές και πολιτικές προσωπικότητες από 14 χώρες.

«Ο Αράους έχει ευρεία γνώση της δημοσιονομικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας, μια αξιοσέβαστη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και είναι ένας από τους συντελεστές του προγράμματος βαθιών αλλαγών που προχώρησε στο Εκουαδόρ ο πρώην πρόεδρος Κορέα, ο οποίος, τιμώντας τη διαρκή εμπιστοσύνη του στις νέες γενιές του Εκουαδόρ, δέχτηκε να τον συνοδεύσει στο συνδυασμό ως αντιπρόεδρος», υπογράμμισε η Ομάδα.

Επιπλέον, η συμμαχία κάλεσε για άλλη μια φορά τις αρχές της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας του Ισημερινού να μην υπονομεύσουν την ελεύθερη έκφραση του λαού σχετικά με τις διάφορες εναλλακτικές προτάσεις που θα δώσουν μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τον Φλεβάρη του επόμενου έτους.

Καλωσορίζοντας αυτήν την εβδομάδα τον πρώην υπουργό Πολιτισμού και πρώην διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας του Εκουαδόρ (2009-2011), η Ομάδα της Πουέμπλα τόνισε πώς η ένταξή του ενισχύει τη σχέση της με τον προοδευτισμό στη χώρα αυτή και διευρύνει τη λίστα με περισσότερους από 45 πολιτικούς ηγέτες από διαφορετικά έθνη που συγκεντρώνονται σε αυτό το ιβηροαμερικανικό φόρουμ.

Ο πρώην υπουργός είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με ειδίκευση στα Δημόσια Οικονομικά, έχει επίσης μεταπτυχιακό στην Οικονομική της Ανάπτυξης από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών της Λατινικής Αμερικής και διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, ξεχώρισε η συμμαχία.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ομάδα της Πουέμπλα δημιούργησε ένα Εκλογικό Παρατηρητήριο για τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στη Βολιβία, τη Χιλή και επίσης στο Εκουαδόρ.