Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η Google ξεμπλόκαρε τον λογαριασμό της Granma στο YouTube και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες

 Πηγή: granma.cu

Στις 20 Αυγούστου, η Google έκλεισε  στην πλατφόρμα της τον λογαριασμό της εφημερίδας Granma  επειδή φέρεται ότι παραβίαζε τους "νόμους περί εξαγωγών" στις ΗΠΑ.   


Σήμερα, ο βορειοαμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Google επανέφερε σε λειτουργία τον λογαριασμό της εφημερίδας Granma στο κοινωνικό δίκτυο βίντεο YouTube, καθώς και όλες τις άλλες  σχετιζόμενες με την πλατφόρμα υπηρεσίες.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι “Diario Granma” στο Youtube εδώ: 

https://www.youtube.com/channel/UCCXe7yEuB8qy34HiRLp7I4A

Εφαρμόζοντας τον τον αποκλεισμό των ΗΠΑ προς την Κούβα, στις 20 Αυγούστου, η Google έκλεισε τον λογαριασμό της εφημερίδας Granma σε αυτήν την πλατφόρμα, καθώς και το κανάλι YouTube, και τις εφαρμογές Google Analytics και Google Play. 

Η εξήγηση που δόθηκε, όπως επίσης και για το κανάλι της τηλεοπτικής εκπομπής Mesa Redonda και του τηλεοπτικού, είναι ότι η Granma παραβίασε τους «νόμους περί εξαγωγών» των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Συμπτωματικά, αυτό συνέβη την ίδια μέρα και για τον ίδιο λόγο, εναντίον σημαντικών καναλιών επικοινωνίας της Κούβας με ποιοτικό και κοινωνικό περιεχόμενο που συχνά αποκαλύπτουν τις επιθέσεις των ΜΜΕ εναντίον της Κούβας. 

Ο αποκλεισμός των κουβανικών κοινωνικών δικτύων και μέσων είναι ένα συχνό φαινόμενο, ειδικά στο Twitter, όπου το 2019 αποκλείστηκαν οι λογαριασμοί της Granma (έχει ξεμπλοκαριστεί), της Μesa Redonda, του Cubadebate και της UJC (Ένωση Νέων Κομμουνιστών). Πρόσφατα, μπλοκαρίστηκε η (νεολαίστικη εφημερίδα) Juventud Rebelde.