Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται ο όγκος πληρωμών με κάρτες MNP στην Κούβα

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Συναλλαγές αξίας 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκαν με ρωσικές κάρτες Mir από τον Δεκέμβριο του 2023, ανακοίνωσε σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού ο υπουργός Τουρισμού της Κούβας Χουάν Κάρλος Γκαρσία.

Ο κουβανός αξιωματούχος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του πρακτορείου ειδήσεων TASS, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 20.000 τερματικά σημεία πώλησης στο έθνος της Καραϊβικής που δέχονται κάρτες Mir.

"Βρίσκονται στις κύριες αγορές, στα κύρια τουριστικά σημεία σε όλη τη χώρα. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον ο αριθμός αυτών των σημείων, όπου γίνονται δεκτές οι κάρτες Mir, θα αυξηθεί. Δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό", τόνισε ο Garcia.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η δυνατότητα χρήσης της κάρτας Mir στα ΑΤΜ της Κούβας υπάρχει εσώ και ένα χρόνο.

Από τον Δεκέμβριο του 2023 υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται πληρωμές για βασικές καταναλωτικές υπηρεσίες σε καταστήματα και εστιατόρια ή ενοικιάσεις αυτοκινήτων. "Το καθήκον μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη διαμονή των Ρώσων τουριστών στην Κούβα όσο το δυνατόν πιο άνετη", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο, οι Κουβανοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την κάρτα Mir. "Οι κάρτες Mir εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες και κάθε πολίτης μπορεί να ανοίξει την κάρτα Mir ατομικά. Μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν για υπηρεσίες στην Κούβα", εξήγησε.


Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Εθνικού Συστήματος Καρτών Πληρωμών ανέφερε ότι από τις 5 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η αποδοχή των καρτών Mir σε Τερματικά Σημείων Πώλησης (POS) στην Κούβα.

Τον Μάρτιο του 2024 η δυνατότητα ανάληψης μετρητών με κάρτες Mir θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο των ΑΤΜ στην Κούβα.