Αυτή τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, εκπρόσωποι της Βενεζουέλας και του Ιράν θα πραγματοποιήσουν δύο φόρουμ στα οποία θα συζητήσουν το εύρος των φιλικών σχέσεων που έχουν οικοδομήσει οι δύο χώρες στη βάση του διαπολιτισμικού διαλόγου.
Η διπλή αυτή πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρώτης επετείου της Διεθνούς Έκθεσης Πολιτισμού και Φιλίας (FICA.IR.VE) που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας. Μια έκθεση που προώθησε και ενίσχυσε τις βάσεις της ολοκλήρωσης όχι μόνο με τη Βενεζουέλα, αλλά με ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Η πρώτη συνάντηση έχει τίτλο "Η διαπολιτισμικότητα ως μορφή αντίστασης και αδελφοποίησης των λαών: Ιράν και Βενεζουέλα". Θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Μπολιβαριανό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας (UBV), που βρίσκεται στο Καράκας.
Εν τω μεταξύ, το δεύτερο φόρουμ, με τίτλο "Ιράν-Βενεζουέλα: διαπολιτισμικός διάλογος και φιλία", θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γνώσης της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Μπολίβαρ στο Καράκας, στις 3:00 το απόγευμα.
Ιστορία και πολιτισμός
Σε δελτίο Τύπου επισημαίνουν ότι οι διαλέξεις και στα δύο φόρουμ θα δοθούν από κορυφαίους ειδικούς. Τα θέματα που θα εξεταστούν θα είναι η ιστορία και ο πολιτισμός της περσικής χώρας και ο λόγος για τον οποίο τα δύο έθνη, παρά τη διαφορά στα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς τους, αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν, υπέρ αυτής της διαφορετικότητας.
Οι δραστηριότητες διοργανώνονται από το Ίδρυμα Διαπολιτισμικότητας και Φιλίας (FICA) και το Ίδρυμα Δεύτερο Βήμα για τη Δική μας Αμερική . Οι οργανισμοί αυτοί συνεργάζονται με την UBV και το Κέντρο Γνώσης για την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Το πάνελ της πρώτης συνάντησης θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες του χώρου, όπως ο Έντγκαρντ Φιγκέρα, καθηγητής και ερευνητής στο UBV, ο Ραμόν Μεδέρο, πρόεδρος του Ιδρύματος Δεύτερο Βήμα για τη Δική μας Αμερική και ο Eρνέστο Καζάλ, ερευνητής στη Misión Verdad (Αποστολή Αλήθεια).
Στο δεύτερο φόρουμ θα συμμετάσχει επίσης ο Ρεινάλντο Μπολίβαρ, συγγραφέας, καθηγητής και πρύτανης του Κέντρου Γνώσης. Ο σεΐχης Αχμάντ Σαλέχ, μέλος του Κέντρου Πολιτιστικών Ανταλλαγών της Λατινικής Αμερικής, και ο Ραμόν Μεδέρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Η κύρια επιρροή στις εμπορικές τους σχέσεις είναι η πετρελαϊκή βιομηχανία. Ωστόσο, με την άφιξη του Ούγκο Τσάβες, οι συμμαχίες και η συνεργασία μεταξύ Βενεζουέλας και Ιράν διαφοροποιήθηκαν.
🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram