Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ θεωρεί ότι ο Νικολάς Μαδούρο θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές


Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσε αποχαρακτηρισμένη έκθεση με τίτλο "Ετήσια Εκτίμηση Απειλών", με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2024, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα κερδίσει ξανά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Ιουλίου.

"(...) Ο Νικολάς Μαδούρο θα διατηρήσει  σταθερό έλεγχο στην εξουσία και είναι απίθανο να χάσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 (...)", αναφέρεται στην αποχαρακτηρισμένη έκθεση που εξέδωσαν οι βορειοαμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η αμερικανική έκθεση τονίζει επίσης ότι η σημερινή αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι διχασμένη και έχει μικρή επιρροή στην εθνική πολιτική.

Επιπλέον, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η υποστήριξη της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν προς την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο μετρίασε τις επιπτώσεις των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων κατά της Βενεζουέλας.
"Η υποστήριξη της Κίνας, του Ιράν και της Ρωσίας βοηθά το καθεστώς Μαδούρο να αποφύγει τις κυρώσεις", αναφέρεται.

  

#ÚLTIMAHORA


  Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα 2024

 Στις 5 Μαρτίου, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) όρισε την 28η Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος του ανώτατου εκλογικού οργάνου, Έλβις Αμορόσο , ήταν υπεύθυνος για την επίσημη ανακοίνωση, συνοδευόμενος από τα υπόλοιπα μελη του CNE παρουσίασε το πλαίσκιο και το οριστικό χρονοδιάγραμμα των εκλογών, το οποίο, όπως είπε, πληρεί όλες τις τεχνικές και νομικές παραμέτρους.