Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Συνελεύσεις διαβούλευσης, συζήτησης και ανάδειξης υποψηφίων του PSUV στη Βενεζουέλα ~ (+fotos)

Πηγή: Cuatro F / Prensa PSUV   

Oι ηγέτες των δρόμων (Bάσεων) του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) πραγματοποιούν συνελεύσεις σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου για τις εκλογές της 28ης Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Την περασμένη Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρώτος αντιπρόεδρος του κόκκινου πολιτικού σχηματισμού, Ντιοσντάδο Καμπέγιο, ανέφερε ότι η βάση του κόκκινου λάβαρου θα αναπτυχθεί σε μια διαδικασία συνελεύσεων στους δρόμους, στις κοινότητες και στις UBCH*/ Unidades de Batalla Hugo Chávez (Μονάδες Μάχης Ούγκο Τσάβες) για την εκλογή του υποψηφίου τους.  

Η ιδέα της διεξαγωγής αυτών των συνελεύσεων με τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος είναι ότι ο υποψήφιος που θα εκπροσωπήσει τη Μπολιβαριανή Επανάσταση θα αναδειχθεί από τον λαό, από τη βάση.  

Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι ηγέτες των κοινοτήτων, αφού έχουν τα πρακτικά των αποτελεσμάτων, πρέπει να πάνε στις συνελεύσεις που συγκαλεί η UBCH τους, ώστε τα πρακτικά αυτά να φτάσουν τελικά στα χέρια των πολιτειακών πολιτικών συνδέσμων και της εθνικής ηγεσίας του PSUV για αξιολόγηση. 

Στους διάφορους τομείς της πολιτείας Λάρα, η βάση του κόμματος εξέφρασε για άλλη μια φορά την απεριόριστη υποστήριξη και στήριξή της στην υποψηφιότητα του προέδρου Μαδούρο. 

Ομοίως, στην πολιτεία Γιαρακουί Yaracuy, στο δήμο Νίργα, οι ηγέτες του δρόμου προσήλθαν στη συνέλευση για να συζητήσουν και να αναδείξουν τον υποψήφιο του Λαού. 

Με χαρά και ενθουσιασμό, οι ηγέτες και οι αγωνιστές του PSUV στην πολιτεία Μονάγας συμμετείχαν επίσης σε συνελεύσεις για να καταγραφεί το όνομα του υποψηφίου της Επανάστασης.    
* Οι UBCHs ιδρύθηκαν ως ομάδα με στόχο την "υπεράσπιση της επανάστασης", σύμφωνα με το καταστατικό του ίδιου του κόμματος PSUV. Στην αρχή, δημιουργήθηκαν για εκλογικούς σκοπούς. Σήμερα ανέρχονται σε 13.000, αριθμός που αντιστοιχεί στον αριθμό των εκλογικών κέντρων της CNE. Η ομάδα διαθέτει ασυρμάτους, αυτοκίνητα και μέσα για να είναι διαθέσιμη σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κάλεσμα από την εθνική κυβέρνηση.
 
IMG 20240307 WA0009 540x249 1

2

3

4
5

6

7

8