Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Αστυνομική επιδρομή στην κατοικία της Ντίνα Μπολουάρτε στο Περού

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Μετά την έφοδο κλιμακίου της Εισαγγελίας και αστυνομικών στο σπίτι της διορισμένης προέδρου του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, οι υπουργοί της Προεδρίας έφτασαν στο κυβερνητικό μέγαρο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση για να αναλύσουν την κατάσταση της επικεφαλής του κράτους.

Τα περουβιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου, Γκουστάβο Αντρίανσεν, ήταν από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην έδρα της κυβέρνησης μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  επίσης ότι τα μέλη της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις ενέργειες της Εισαγγελίας κατά της Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε.
 


 Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε ενώ η Εισαγγελία πραγματοποιούσε την έφοδο στο σπίτι της Ντίνα Μπολουάρτε. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται η πρόεδρος, αλλά αναμένεται επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Μόλις έμαθαν για το δικαστικό μέτρο κατά της επικεφαλής του κράτους, βουλευτές και τμήματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η Ντίνα Μπολουάρτε πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να παραιτηθεί αμέσως από τη θέση της.

Σε αυτό το πνεύμα , ο βουλευτής Κάρλος Άντερσον δήλωσε ότι η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε πρέπει να δώσει εξηγήσεις   και να παραδώσει τα κοσμήματα  μετά την έφοδο στο σπίτι της. "Διαφορετικά, θα πρέπει να παραιτηθεί", δήλωσε.

 


 Προειδοποίησε επίσης ότι αν η Ντίνα Μπολουάρτε δεν δώσει εξηγήσεις ή αρνηθεί να παραιτηθεί, το Κογκρέσο θα πρέπει να κινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης  κατά του Περουβιανού προέδρου.

Εκπρόσωποι της Εισαγγελίας και προσωπικό της Διεύθυνσης Έρευνας Εγκλημάτων Υψηλής Πολυπλοκότητας (Diviac) πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της διορισμένης προέδρου του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, που βρίσκεται στα δυτικά της πρωτεύουσας του Περού, το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενο παράνομο πλουτισμό.

 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έφοδος πραγματοποιήθηκε με σκοπό την έρευνα και την κατάσχεση, ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης σχετικά με τον φερόμενο παράνομο πλουτισμό και τη μη υποβολή δήλωσης σχετικά με την απόκτηση κάποιων ρολογιών Rolex.

ΠΗΓΗ: teleSURtv.net

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram