Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Η ALBA-TCP κατήγγειλε "επίθεση και παρέμβαση" από το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατά της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Οι χώρες μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικης μας Αμερικής - Συνθήκη Εμπορίου των Λαών (Alba-TCP) κατήγγειλαν μια νέα επίθεση και παρέμβαση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά της Βενεζουέλας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι χώρες μέλη της ALBA-TCP αναφέρθηκαν στην ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.



 Εξήγησαν ότι πρόκειται για μια "απερίσκεπτη παρέμβαση εκ μέρους του ΟΗΕ, μαζί με τη δήλωση της λεγόμενης Διεθνούς Ανεξάρτητης Αποστολής για τον προσδιορισμό των γεγονότων σχετικά με τη Βενεζουέλα".

Η λατινοαμερικανική οργάνωση τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι αυθαίρετες και παρεμβατικές και αντιπροσωπεύουν "ασέβεια" εκ μέρους ορισμένων αξιωματούχων του ΟΗΕ προς την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

Για το λόγο αυτό, η ALBA-TCP κατήγγειλε ενώπιον της διεθνούς κοινότητας την "προκατάληψη" του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή, προκειμένου να επιτεθεί σε έθνη που αντιτίθενται σε ηγεμονίες.

Εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους στο λαό και τους θεσμούς του κράτους της Βενεζουέλας.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram