Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

30 χρόνια από την απελευθέρωση του Ούγκο Τσάβες ~ (+Βίντεο)

Πηγή: venezuela-news.com  / Fabiana Márquez

Στις 26 Μαρτίου, το Ίδρυμα Αιώνιος Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου (Τοτέμ)  για να τιμήσει την 30ή επέτειο από την απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας και ηγέτη της μπολιβαριανής επανάστασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο
Paseo Los Próceres (Δρόμος των Προγόνων) και το μνημείο τοποθετήθηκε στην είσοδο της Στρατιωτικής Σχολής "El Laguito". Σύμφωνα με την Άνα Σοφία Καμπέσας, αντιπρόεδρο της οργάνωσης, πριν από τρεις δεκαετίες ο πρόεδρος πραγματοποίησε σε αυτό ακριβώς το μέρος, την πρώτη του συνάντηση με τον Μπολιβαριανό τυφώνα  Η ίδια υπενθύμισε ότι η 26η Μαρτίου 1994 ήταν μια ιστορική ημερομηνία που σηματοδότησε ένα νέο στάδιο στην ιστορία της χώρας.

Θυμήθηκε ότι ήταν Σάββατο και ξεκινούσε η Μεγάλη Εβδομάδα. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Yare στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση στο μάτι, και εκείνη ακριβώς την ημέρα είχε μόλις πάρει εξιτήριο, όρος που του είχε επιβάλει η τότε κυβέρνηση του Ραφαέλ Καλντέρα για να του παραχωρήσει την ελευθερία του. Αν και οι αρχές προσπάθησαν να αποφύγουν να του δώσουν οποιαδήποτε δημοσιότητα, μια μεγάλη συγκέντρωση λαού τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλεςέξω από τη φυλακή Fuerte Tiuna.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μπολιβαριανής επανάστασης. Ο Κομαντάντε ξεκίνησε την περιοδεία του σε κάθε πολιτεία της χώρας μεταφέροντας το μπολιβαριανό μήνυμα, αλλά και οργανώνοντας και  σε εδαφική βάση   το "Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200″, όπως το ονόμασε.

Για τη μνήμη του Ούγκο Τσάβες 

Σύμφωνα με την Καμπέσας, το μνημείο  επιτρέπει να τιμηθεί και να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Δήλωσε επίσης ότι κατά τη γνώμη του όλοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα πρέπει να  γνωρίσουν και να ταυτιστούν με την ιστορία της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

"Αν υπάρχει κάτι που μας άφησε ο Κομαντάντε Τσάβες και μας το έκανε πολύ ξεκάθαρο, είναι η σημασία  ποτ έχει η κληρονομιά μας, οι πατριωτικές μας ρίζες. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να θυμόμαστε και να διατηρούμε ζωντανή την ιστορία της μπολιβαριανής επανάστασης, η οποία ακόμα γράφεται, αλλά η οποία ξεκίνησε με τον Κομαντάντε, ο οποίος  ήταν ο   υπεύθυνος για να δώσει συνέχεια στο μπολιβαριανό όνειρο", κατέληξε.


 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram