Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Padrino López προς επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ: Αν θέλετε να γνωρίσετε μια πραγματική δημοκρατία, ελάτε στη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο υπουργός Άμυνας, Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες προσκάλεσε την επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, Λάουρα Ρίτσαρντσον, να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να γνωρίσει μια πραγματική δημοκρατία.

Σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος κατήγγειλε την παρέμβαση της Ρίτσαρντσον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. 
Ο Παδρίνο Λόπες διαβεβαίωσε ότι όσες κυβερνήσεις δεν υπακούουν στα σχέδια των ΗΠΑ θα χαρακτηρίζονται ως κακές και επιρρεπείς σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση.

"Είναι σαφές ότι κάθε κυβέρνηση που δεν υπακούει δουλοπρεπώς στα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού στο ημισφαίριο θεωρείται κακή απειλή", δήλωσε ο Παδρίνο Λόπες.

Επέμεινε ότι "αυτό επιβεβαιώνεται από το ιστορικό των βορειοαμερικανικών ελίτ εναντίον της  Δικής μας Αμερικής, οι οποίες πάντα ήθελαν να βλέπουν την Καραϊβική ως εσωτερική θάλασσα γι' αυτούς και τη Λατινική Αμερική ως την πίσω αυλή τους".

Υπό αυτή την έννοια, επανέλαβε ότι "αν η  βορειοαμερικανή στρατηγός θέλει να γνωρίσει μια αληθινή, λαϊκή και άμεση δημοκρατία, δεν έχει παρά να έρθει στη Βενεζουέλα. Εγώ ο ίδιος θα κατέβαινα στη Μαικετία (Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας)  για να την υποδεχτώ, γιατί εδώ υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


  "Κακοήθης δραστηριότητα στην περιοχή".

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η στρατηγός Λάουρα Ρίτσαρντσον  έκανε δηλώσεις σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ Νικαράγουας, Κούβας και Βενεζουέλας. Κατά τη γνώμη της, αυτό θέτει την περιοχή σε κίνδυνο.

"Υπάρχει αυτή η σύνδεση για να υπάρξει αυτή η κακόβουλη δραστηριότητα. Αυτό υποστηρίζει την κακόβουλη δραστηριότητα στην περιοχή και θα θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτό. Και αυτό δεν είναι καλό για τις δημοκρατίες. Θα θέλαμε όλες οι χώρες της περιοχής να είναι ακμάζουσες δημοκρατίες", δήλωσε.

Μετά από αυτά τα σχόλια του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, ο Παδρίνο Λόπες κάλεσε τις FANB (Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις) και το λαό της Βενεζουέλας να είναι σε επαγρύπνηση απέναντι σε δηλώσεις αυτού του είδους που αποκαλύπτουν τις προθέσεις του ιμπεριαλισμού.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram