Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τo ανακοινωθέν των ΗΠΑ για τις εκλογές


Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τους νομικούς και συνταγματικούς κανόνες για τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου 2024.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απορρίπτει το  βορειοαμερικανικό ανακοινωθέν, στο οποίο "τελικά οι επικεφαλής της επιχείρησης κατά της Βενεζουέλας δείχνουν το πρόσωπό τους, ως ιδιοκτήτες ενός τσίρκου που προσπαθεί να μην αναγνωρίσει και να απονομιμοποιήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας, Ιβάν Χιλ.

"Μπροστά στην σταθερότητα του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας, που έχει αποδειχθεί σε περισσότερες από 30 εκλογές από το 1998, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τη συμμετοχή 37 πολιτικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες, καλύπτοντας το ευρύ ιδεολογικό φάσμα που υπάρχει στη χώρα, κατέγραψαν 13 προεδρικές υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων 12 που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιπολίτευση", αναφέρεται στο κείμενο.

Επίσης, αποτυπώνεται ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ήταν η εσωτερική δυναμική της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που κατέληξε να εκτοπίσει πολιτικούς τομείς που είχαν υιοθετήσει τρομοκρατικές, αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές και βίαιες ενέργειες".

 

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι "έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν έχουν καμία ειλικρινή πρόθεση να αναμετρηθούν εκλογικά ενώπιον του λαού, αλλά να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των επώνυμων της ολιγαρχίας της Βενεζουέλας".

 Από την άλλη πλευρά, η μπολιβαριανή κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τόσο  τους νομικούς και συνταγματικούς κανόνες για τη διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου 2024, όσο και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την αυτοαποκαλούμενη Ενωτική Πλατφόρμα ενός μικρού τμήματος της δεξιάς της Βενεζουέλας και τον Λευκό Οίκο.

Τέλος, το κείμενο επιβεβαιώνει ότι "η Βενεζουέλα είναι υπερήφανη για το εκλογικό της σύστημα και επιθυμεί να διατηρήσει την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την εθνική πολιτική σταθερότητα. Απέναντι σε αυτή τη νέα απόπειρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να πάρει το δρόμο του εξτρεμισμού ενάντια στη δημοκρατία της Βενεζουέλας, η μπολιβαριανή αξιοπρέπεια θα τους κάνει να αποτύχουν ξανά και ξανά".

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram