Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο AMLO υπερηφανεύεται για τη δύναμη του μεξικανικού πέσο

 "Η ηθική οικονομία είναι καλύτερη από τον νεοφιλελευθερισμό"

Πηγή: Sputnik Mundo (sputniknews.lat)

Αφού το μεξικάνικο πέσο έφτασε στο καλύτερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από το 2015, ο πρόεδρος Aντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η οικονομική και νομισματική πολιτική του έχει αποδώσει με γεγονότα.

Ο ηγέτης της Λατινικής Αμερικής επανήλθε στις αναλύσεις και τα στοιχεία που δημοσίευσαν στις 27 Μαρτίου ορισμένα εξειδικευμένα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το μεξικανικό νόμισμα είναι το νόμισμα που έχει ενισχυθεί περισσότερο στον κόσμο σε σχέση με το δολάριο.

Το γεγονός αυτό, είπε, αποτελεί απόδειξη ότι η "ηθική οικονομία" είναι πιο αποτελεσματική από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που εφάρμοζαν επί χρόνια οι προκάτοχοί του.
 


Στις 27 Μαρτίου, το μεξικανικό πέσο έκλεισε στο καλύτερο επίπεδό του από την 1η Δεκεμβρίου 2015, στις 16,56 μονάδες ανά  δολάριο, επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας του Μεξικού (Banxico) και γενικότερα των αγορών συναλλάγματος.

Το μεξικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μετά την διάδοση των προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας της Λατινικής Αμερικής δεν θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.

"Το μεξικανικό νόμισμα βοηθήθηκε από τις τοπικές οικονομικές εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα το πρωί, οι οποίες δείχνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα του Μεξικού θα μπορούσε να παραμείνει ισχυρή έως το 2024", δήλωσαν οι αναλυτές της Monex Grupo Financiero.

Νωρίτερα σήμερα, οι μεξικανικές αρχές ανέφεραν ότι η ανεργία στη χώρα έφτασε τον Φεβρουάριο του 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών , με ποσοστό ανεργίας 2,5%, σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα Επαγγέλματος και Απασχόλησης (ENOE) που εκπονήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Γεωγραφίας (Inegi).

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram