Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της Κούβας καταγγέλλει την ασέβεια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αβάνα, 1 Νοεμβρίου (Prensa Latina) Ο πρόεδρος της Κούβας Mιγκέλ Ντίας Κανέλ κατήγγειλε σήμερα ότι για περισσότερα από 30 χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνοούν, δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται τη διεθνή κοινότητα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών διατηρώντας και ενισχύοντας τον αποκλεισμό.

Μέσω του λογαριασμού του στο X, ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιμένει και να παρουσιάζει στο εν λόγω όργανο την έκθεση "Αναγκαιότητα τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά της Κούβας".

Τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να συζητούν το ψήφισμα που υπέβαλε το νησί, το οποίο έχει λάβει την υποστήριξη ομιλητών από όλες τις ηπείρους.

Το ψήφισμα, το οποίο εκτιμά ότι  από την 1η Μαρτίου 2022  έως και την 28η  Φεβρουαρίου 2023 η ζημία που προκαλείται από την πολιτική αυτή είναι της τάξης των 4.867.000.000  δολάρια.

Σωρευτικά, η οικονομική ζημία με βάση τις τρέχουσες τιμές ανέρχεται σε 159.084.337.000 δολάρια και σε περισσότερα από  1,33 τρις , λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία  του δολαρίου έναντι του χρυσού στη διεθνή αγορά.

Ο αντίκτυπος του συνόλου των μέτρων υπερβαίνει τα 405 εκατομμύρια δολάρια ανά μήνα, που ισοδυναμεί με ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε δύο ώρες.





🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας  στο Τelegram    👉   https://t.me/prensarebeldegr
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή: Telegram Desktop