Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Εκλογές στην Αργεντινή: Σέρχιο Μάσα και Χαβιέ Μιλέι στον δεύτερο γύρο

Πηγή: Cubadebate   

Ο (προοδευτικός) υποψήφιος πρόεδρος της Unión por la Patria /UP), Σέρχιο Μέσα, έλαβε σήμερα πάνω από 36% στις γενικές εκλογές στην Αργεντινή και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον (ακροδεξιό) Χαβιέ Μιλέι, της La Libertad Avanza.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με καταμετρημένο το 83,26% των εκλογικών τμημάτων, ο νυν υπουργός Οικονομίας προηγείται κατά έξι μονάδες του Μιλέι, ο οποίος έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 30,3%.

Εν τω μεταξύ, η (συντηρητική) εκπρόσωπος της Juntos por el Cambio (JxC), Πατρίσια Μπούρλιτς, κατέλαβε την τρίτη θέση  με 23,7%.

Επιπλέον, ο Χουάν Τσιαρέτι  του Hacemos por Nuestro País, έλαβε 7,2%  και η επικεφαλής του Frente de Izquierda y de Trabajadores-Unidad (Αριστερά)  Μύριαμ Μπρέγκμαν, 2,7%.

Στην περίπτωση της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, το μέλος της UP Άλεξ Κίσιλοφ, προηγείται στην καταμέτρηση για την εκλογή κυβερνήτη με 45,12%  και στην Καταμάρκα ο  Ραούλ Χαλίλ  θα κερδίσει με πάνω από 53%.

Στην   πρωτεύουσα,  ο Χόρχε Μάκρι  του JxC βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων για επικεφαλής της δημαρχίας με 49%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπέρασε το 77% των 35.410.080 ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου.



(Με πληροφορίες από το  Prensa Latina)