Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Το Ιράν επικρίνει τη σιωπή της Δύσης για την ισραηλινή σφαγή παιδιών στη Γάζα

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Το Ιράν επιτίθεται στις δυτικές χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς για τη σιωπή τους μπροστά στις δολοφονίες  παλαιστίνιων παιδιών  από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Μπαχαντόρι Γιαχρόμι κατήγγειλε την Κυριακή την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον Παλαιστινίων στον πολιορκημένο θύλακα, η οποία έχει μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερα από 1.800 παιδιά.

"Αν η δολοφονία χιλιάδων παιδιών είχε συμβεί σε μια από τις δυτικές χώρες αντί για τη Γάζα, τότε η αντίδραση των δυτικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών θα ήταν η ίδια (με τον πόλεμο στη Γάζα);" διερωτήθηκε.

Ο Ιρανός αξιωματούχος επέκρινε ότι η Δύση γενικά αντιδρά διαφορετικά, ανάλογα με τη χώρα, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών.

"Είναι τα πρότυπα της Δύσης ίδια στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, των παιδιών και των ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες;" ρώτησε ο Γιαχρόμι, απευθυνόμενος ειρωνικά στους δυτικούς ηγέτες.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού καθεστώτος κατά του παλαιστινιακού λαού στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο αριθμός των νεκρών από τις βάναυσες επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 4741 και ο αριθμός των τραυματιών σε 14.245 από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, 1873 ήταν παιδιά, 1023 γυναίκες και 187 ηλικιωμένοι.

Οι παλαιστινιακές αρχές καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στη Γάζα, υπό τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, ως εγκλήματα πολέμου, στα οποία, όπως εκφράζουν τη λύπη τους, οι δυτικοί ηγέτες έχουν κλείσει τα μάτια. 

Πηγή: Α: HispanTV