Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Περού: Κατάσχεσαν 58 κιλά κοκαΐνης με φωτογραφίες της ναζιστικής σημαίας

Πηγή:  efsyn.gr

Η περουβιανή αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι της Paita 58 συσκευασίες του ενός κιλού κοκαΐνης, που προορίζονταν για το Βέλγιο και έφεραν εικόνα με ναζιστική σημαία στο εξωτερικό και το όνομα του Χίτλερ τυπωμένο με ανάγλυφο.

Οι αρχές της χώρας έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι βρήκαν κοκαΐνη σε πακέτα σε σχήμα τούβλου με διάφορα και περίεργα σύμβολα, αλλά ποτέ με τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε σύστημα εξαερισμού ενός κοντέινερ σε εμπορευματοκιβώτιο σκάφους, το οποίο είχε σημαία Λιβερίας και είχε περάσει από λιμάνι του Ισημερινού, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται την ανακοίνωση, βίντεο και φωτογραφίες των αρχών, που προχώρησαν σε έρευνες στα περισσότερα από 80 κοντέινερ του σκάφους.

Υπολογίζεται ότι το κράτος της λατινικής Αμερικής παράγει περίπου 90 τόνους ναρκωτικών ετησίως με τα περισσότερα να πηγαίνουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης, αλλά και μέσω μικρών αεροπλάνων που μεταφέρουν κοκαΐνη στη Βολιβία.

Το Περού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φύλλων κόκας στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κοκαΐνης, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.