Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Το ντουέτο Buena Fe ευχαριστεί την Κούβα για την υποστήριξη στα γεγονότα στην Ισπανία

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αβάνα, 26 Μαΐου (Prensa Latina) Το ντουέτο Buena Fe εξέφρασε σήμερα την ευγνωμοσύνη του προς την Κούβα για τiς εκφράσεις αγάπης και υποστήριξης   κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ισπανία, κατά την οποία  απειλήθηκαν από αντιδραστικούς κύκλους  των μεταναστών από το νησί.

Σε ηχητικό μήνυμα που έστειλε στον τραγουδοποιό και βουλευτή Εντουάρντο Σόσα, ο επικεφαλής του ντουέτου, Ισραέλ Ρόχας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κουβανικό λαό.

"Είμαστε σωματικά και ψυχικά καλά, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα εκπληρώσουμε τις καλλιτεχνικές μας υποχρεώσεις εδώ, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά για λόγους αξιοπρέπειας", δήλωσε ο Ρόχας.

Επισκεπτόμαστε την Ισπανία από το 2006 και με πόνο λέμε ότι αυτός ο κόσμος  είναι βαλτός,  θέλουν να εκπροσωπήσουν την κουβανική μετανάστευση στην Ευρώπη, κάτι που είναι απολύτως ψευδές, διότι (οι κουβανοί μετανάστες) αγαπούν τον λαό τους, σέβονται τον πολιτισμό τους και προστατεύουν τους καλλιτέχνες τους, υποστήριξε.

Ο Ρόχας θεωρεί ότι αν κερδίσει αυτή η ακροδεξιά τάση, τότε θα κυνηγήσουν και άλλους δημιουργούς, διοργανωτές και ιδιοκτήτες χώρων τέχνης, με εκβιασμούς και απειλές, με αυτή τη μαφιόζικη πρακτική που επιχειρεί να μποϊκοτάρει και να αναστείλει τη δραστηριότητα των Κουβανών  καλλιτεχνών.

Επέστησε επίσης την προσοχή στις προσπάθειες να καταστραφεί η αναγκαία, απολύτως οργανική πολιτιστική ανταλλαγή που έχει η Κούβα με την Ισπανία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτές τις ανερμάτιστες, αμόρφωτες και χυδαίες πρακτικές να ριζώσουν στην κουβανική κουλτούρα, στην καρδιά του έθνους μας. Μια αγκαλιά σε όλους, Ζήτω ο πολιτισμός, η αγάπη και η μουσική", δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Και έκλεισε με τη δέσμευση να ολοκληρώσουν την περιοδεία και να επιστρέψουν στην πατρίδα χωρίς να περιμένουν αναγνώριση, γιατί κάνουν αυτό που θα έκανε κάθε καλός και άξιος Κουβανός που νοιάζεται για  την τέχνη μας και την υπερασπίζεται.