Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Η Τάνια Ντελγκάδο νέα διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου

Πηγή:  Cubadebate

Το Φεστιβάλ ανακοινώνει ότι η Τάνια Ντελγκάδο Φερνάντες ορίστηκε διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου, του κύριου κινηματογραφικού γεγονότος στην Κούβα και ενός από τα πιο γνωστά στη Λατινική Αμερική.

Συνδεδεμένη με τον κινηματογράφο από το 2002, συμμετέχει στη διεθνή προώθηση του κουβανικού κινηματογράφου και έχει επίσης εργαστεί στον τομέα των διεθνών σχέσεων ως αντιπρόεδρος του ICAIC και στην επικαιροποίηση των κανόνων για την κουβανική οπτικοακουστική παραγωγή, που περιλαμβάνονται στο διάταγμα 373 του Ανεξάρτητου Δημιουργού Οπτικοακουστικών και Κινηματογραφικών έργων. 

Στο επαγγελματικό της έργο, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Φεστιβάλ, ως μέλος του τομέα της Βιομηχανίας και σε συναντήσεις με τις αρχές των κινηματογραφικών ιδρυμάτων και τους καθηγητές.

Η Τάνια Ντελγκάδο Φερνάντες,  είναι πτυχιούχος Νομικής και έχει διατελέσει καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αβάνας και στη Σχολή Οπτικοακουστικών Τεχνών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (FAMCA) του Πανεπιστημίου των Τεχνών (ISA), εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία συνεργάζεται επίσης σε μαθήματα και μεταπτυχιακά.

Η Ντελγάδο Φερνάντες είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Φεστιβάλ και από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα συμμετέχει στο σχεδιασμό  και πραγματοποίηση της 44ης διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα από τις 8 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2023.
(Ελήφθη από Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αβάνας)