Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Cubainformación: Ο Κρις Σμολς στον αγώνα κατά του αποκλεισμού της Κούβας - (video / ελληνικοί υπότιτλοι)

Cubainformacion -
Artículo: Chris Smalls se une a la lucha contra el bloqueo a Cuba (+Italiano/Français/Ελληνικά) 
- Ελληνικά και υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega / Πρόσφατα, πέθανε ο καλλιτέχνης Χάρυ Μπελαφόντε και ο ακτιβισμός του για τα πολιτικά δικαιώματα τονίστηκε σε όλα τα δημοσιεύματα. Όχι όμως και η συμπάθεια και η αλληλεγγύη του προς την Κούβα. 

Το ίδιο συνέβη και για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος ήταν πάντα πιστός στην Κουβανική Επανάσταση. Πριν από λίγες ημέρες πέρασε από την Αβάνα ο Κρις Σμολς, ιδρυτής του πρώτου συνδικάτου στην Amazon και, σύμφωνα με το περιοδικό Time, μία από τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ο Σμόλς έγραψε στο Twitter: "Τιμή μου που συναντήθηκα με τον Μιγκελ Ντίας Κανέλ . Θα αγωνιστούμε μαζί για τον τερματισμό των απάνθρωπων κυρώσεων κατά της Κούβας. Ο κουβανικός λαός έχει έναν σπουδαίο πρόεδρο"

Αυτά τα λόγια δεν πέρασαν από τη λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης. Ούτε και η πολύωρη κράτηση από την αστυνομία στα αεροδρόμια του Μαϊάμι και του Νεας Υόρκης νέων ανθρώπων που, μαζί με τον Σμολς, επέστρεφαν από εκδήλωση αλληλεγγύης με την Κούβα.

Περιέργως, την ίδια ημέρα ακούσαμε τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κατηγορεί την Κούβα, για άλλη μια φορά, ότι "παραβιάζει τις ελευθερίες".

Όπως οι συνδικαλιστικές ελευθερίες ; Που είναι τόσο σεβαστές στις ΗΠΑ; Στον κολοσσό Amazon, ο Κρις Σμολς χρειάστηκε να παλέψει ενάντια σε έναν βάναυσο μηχανισμό απειλών και εκβιασμών, που είναι κοινός σε όλες τις μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, για να μπορέσει να νομιμοποιήσει έστω και ένα συνδικάτο.

Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των "Μαρτύρων του Σικάγο" που πέθαναν αγωνιζόμενοι για το οκτάωρο. Εκτός από τις ΗΠΑ, όπου δεν είναι καν αργία.

Ναι, ναι, αυτό... στη "χώρα της ελευθερίες".