Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας στην τελετή προς τιμήν του Σαντίνο

Πηγή: prensa-latina.cu

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα και η αντιπρόεδρος Ροζάριο Μουρίγιο παραβρέθηκαν στην πολιτική-πολιτιστική εκδήλωσης προς τιμήν της 128ης επετείου από τη γέννηση του Αουγκούστο Κ. Σαντίνο που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πρωτεύουσας Olof Palme, με τη συμμετοχή μαχητών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN), μελών της εκτελεστικής εξουσίας, του στρατού της Νικαράγουας, της εθνικής αστυνομίας, νέων Νικαραγουανών και μελών του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένα εδώ.

Το πρωί της 19ης Ιουλίου η Σαντινίστικη Νεολαία επαναβεβαίωσετη δέσμευση να διατηρηθεί ζωντανή η κληρονομιά του εθνικού ήρωα της Νικαράγουας.

"Η νεολαία της Νικαράγουας απολαμβάνει την εκπαίδευση, τον συνεταιρισμό, τη στέγαση, τους δρόμους του λαού, τη πραγμάτωση των δικαιωμάτων που η καλή κυβέρνηση δίνει σε όλους", σχολίασε στον Τύπο η  Λαίς Μαρένκο.

Η νεαρή γυναίκα τόνισε ότι διατηρούν το ιδεώδες της κυριαρχίας του στρατηγού Σαντίνο για να υπερασπιστούν τη Νικαράγουα από κάθε ξένη επέμβαση.

Η ημέρα των αφιερωμάτων πραγματοποιήθηκε και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας, όπου οι οπαδοί του Σαντίνο τοποθέτησαν ανθοδέσμες μπροστά σε μνημεία που διαιωνίζουν τη μνήμη του στρατηγού των ελεύθερων ανθρώπων και αναδεικνύουν τις σκέψεις και τις πράξεις του.

Στο δήμο Νικινοχόμο, στο διαμέρισμα Μασάγια (νότια), γενέτειρα του Νικαραγουανού πατριώτη και επαναστάτη, ο δήμαρχος της περιοχής, Έλβις Τάπια, δήλωσε ότι ο Σαντίνο   είναι συνώνυμο της ειρήνης, της ηρεμίας, της προόδου και παράδειγμα αξιοπρέπειας.