Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Η Κούβα γιορτάζει το 62ο έτος από την ανακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της Επανάστασης

Αβάνα, 16 Απριλίου (Prensa Latina) Η Κούβα γιόρτασε σήμερα την 62η επέτειο από την ανακήρυξη του σοσιαλιστικού χαρακτήρα της Επανάστασής της, με μια πολιτικο-πολιτιστική εκδήλωση παρουσία του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. 

Στη γωνία 23ης και 12ης οδού στην πρωτεύουσα, στο σημείο όπου έγινε η διακήρυξη το 1961 από τον ιστορικό ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, οι ηγέτες της κυβέρνησης, του κράτους, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), των πολιτικών και μαζικών οργανώσεων και οι κάτοικοι της Αβάνας πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για το γεγονός που σηματοδότησε την ιδεολογική πορεία του εγχειρήματος που ξεκίνησε στο νησί την 1η Ιανουαρίου 1959.

Ο έφεδρος συνταγματάρχης  Αρμάντο Μαρτίνες ανέφερε τα γεγονότα,  όταν η Κούβα, κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων του βομβαρδισμού πριν από τη μισθοφορική εισβολή των ΗΠΑ στον Κόλπο των Χοίρων   το 1961, επικύρωσε τον αμετάκλητο χαρακτήρα της επαναστατικής διαδικασίας.

Λίγες ώρες αργότερα,  πραγματοποιήθηκε η επίθεση  και αποκρούστηκε σε λιγότερο από 72 ώρες, ακυρώνοντας έτσι  την αφορμή για άμεση επέμβαση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας PCC, μια ομάδα αφοσιωμένων αγωνιστών αναγνωρίστηκε στη δραστηριότητα ως επαγγελματικά στελέχη της οργάνωσης αυτής στην πρωτεύουσα, σε μια περίοδο 10 έως 25 αδιάλειπτων ετών.


Μετά την εκδήλωση μνήμης, ο πρόεδρος Ντίας Κανέλ δήλωσε στο προφίλ του στο Twitter: Θυμόμαστε σήμερα στις 23 και 12 την ηρωική ημέρα που ο Φιντέλ μαζί με το
λαό μας διακήρυξε το σοσιαλιστικό χαρακτήρα της επανάστασης.


Χρόνια μετά θα έλεγε: 90 μίλια από αυτή την υπερδύναμη η Κούβα διαπράττει και θα συνεχίσει να διαπράττει, ας μην το αμφισβητήσει κανείς, το αμάρτημα της ύπαρξης. Εδώ συνεχίζουμε! πρόσθεσε.