Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Nέα αποστολή υλικής αλληλεγγύης στην Κούβα από τα γαλλικά συνδικάτα

Πηγή:  • Trabajadores

Η επιχείρηση «Kοντέινερ για την Κούβα», που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 από συνδικάτα της Γαλλικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT), προβλέπει νέες αποστολές υλικών αλληλεγγύης και φέτος, ανακοίνωσε ο ηγέτης του συνδικάτου Λοράν Μπρουν.

Σε δηλώσεις του στην Prensa Latina, ο γενικός γραμματέας των σιδηροδρομικών της CGT ανέφερε ότι τρία κοντέινερ με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που έφυγαν την άνοιξη έχουν ήδη φτάσει στο νησί.

Τώρα εργαζόμαστε για άλλα τρία κοντέινερ, δύο με φάρμακα και ιατρικά υλικά και ένα για το Κεντρικό Συνδικάτο της Κούβας, τα οποία σκοπεύουμε να στείλουμε πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε.

Περισσότερες από είκοσι οργανώσεις, μέλη της CGT εντάχθηκαν στην εκστρατεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τους Σιδηροδρομικούς, μια επιχείρηση που περιλαμβάνει πολιτικές δράσεις για την καταγγελία του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας που έχει ενταθεί.

Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν από τα συνδικάτα κατέστησαν δυνατή την απόκτηση δεκάδων τόνων ειδών, όπως λάδι, αλεύρι, κονσέρβες και ιατρικές προμήθειες.

Ο Μπρουν επιβεβαίωσε ότι η CGT Σιδηροδρομικών δώρισε 10.000 ευρώ στην Κούβα ως ένδειξη υποστήριξης για το σοβαρό ατύχημα που έπληξε τη βιομηχανική ζώνη της δυτικής επαρχίας Ματάνσας πριν από λίγες ημέρες, όπου μια μεγάλη πυρκαγιά προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικές απώλειες.

Την προηγούμενη, ο κουβανός πρέσβης Ότο Βάιγιαντ ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη προς τη χώρα του από τη γαλλική επικράτεια.