Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Στο 9,5% του πληθυσμού ο εμβολιασμός για COVID-19 στις φτωχές χώρες

Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επίσης επανειλημμένα επικρίνει τον εγωισμό των πλούσιων χωρών και των φαρμακευτικών εταιρειών για τα εμβόλια COVID-19.

Μέχρι σήμερα, μόνο το 9,5% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίων κατά του Covid-19, δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια.



Τον Δεκέμβριο του 2021, η Δρ. Mariângela Simão, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, σχολίασε στον Τύπο ότι 98 χώρες με χαμηλότερο εισόδημα είναι κάτω από 40% πρόσβαση στον εμβολιασμό, ενώ άλλες 41 ακόμη δεν είχαν εμβολιάσει ούτε το 10 % του πληθυσμού τους.

Η μόνη χώρα χαμηλού εισοδήματος που κατασκεύασε τα δικά της κατά του COVID-19 εμβόλια ήταν η Κούβα, χάρη στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην υγεία με την εφαρμογή της διαδικασίας εμβολιασμού και τη μεγάλη προετοιμασία του δημόσιου τομέα βιοτεχνολογίας.