Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ο Κινέζος πρόεδρος επαναβεβαιώνει την απεριόριστη υποστήριξή του στην Κούβα

 Πηγή: Radio Habana Cuba

Πεκίνο, 6 Ιανουαρίου (RHC) Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε την εμβάθυνση των σχέσεων με την Κούβα συγχαίροντας το Κομμουνιστικό Κόμμα, την κυβέρνηση και τον λαό για τα 63 χρόνια της Επανάστασης, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. 

Σύμφωνα με την εδώ πρεσβεία του νησιού, ο πρόεδρος έστειλε μήνυμα στον ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν το 2021 για την εδραίωση των φιλικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών. 

Αναγνώρισε τις επιτυχίες που σημειώθηκαν στην οικοδόμηση ενός ευημερούντος και βιώσιμου σοσιαλισμού, χάρη στην ενότητα και την επιμονή των Κουβανών.

«Η Κίνα πάντα υποστήριζε την Κούβα στο σοσιαλιστικό της δρόμο σύμφωνα με τις εθνικές της συνθήκες και επανέλαβε την προθυμία της να συνεχίσει να εργάζεται υπέρ των ανταλλαγών υψηλού επιπέδου, να εμβαθύνει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και να συνεχίσουν να γράφουν μαζί ένα νέο κεφάλαιο φιλίας τη νέα εποχή», ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ, ευχόμενος ευημερία και ευτυχία στον κουβανικό λαό. 

Το μήνυμα του Κινέζου προέδρου προστίθεται στα μηνύματα πολλών διεθνών ηγετών που μετέφεραν τα συγχαρητήριά τους στο νησί, για την 63η επέτειο από την νίκη της Επανάστασής.
 (PL)