Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Χάος, άλλη μια μέθοδος επίθεσης κατά των λαών

Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC
Σε συνθήκες γενικευμένης ολοκληρωτικής κρίσης, οι κύκλοι της εξουσίας εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να επιτύχουν τα ιστορικά τους συμφέροντα ηγεμονικής κυριαρχίας, αυτή είναι η πολιτικής των ΗΠΑ στη σημερινή παγκόσμια κατάσταση.

Χρησιμοποιούν επιδέξια τις συγκυριακές δυσκολίες στις χώρες που τους ενδιαφέρουν για να εφαρμόσουν τη θεωρία τους για το χάος, που συνίσταται στη δημιουργία σύγχυσης και αβεβαιότητας, κατευθύνοντας τις ενέργειές τους στη διαχείριση της κυβέρνησης, μέσω μορφών ανατροπής που κρύβονται πίσω από έγχρωμες επαναστάσεις, αραβικές ανοίξεις και προτάσεις για αλλαγές που αναπτύχθηκαν σε διάφορα έθνη.

Καθώς η ανθρωπότητα παλεύει ενάντια στην πανδημία και αναζητά μια μόνιμη θεραπεία, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να προωθεί, διαθέτοντας με σημαντικούς πόρους, την επιθετικότητα εναντίον πολλών χωρών.

Στη Λατινική Αμερική, οι πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις είναι αυτές της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας και της Βολιβίας, οι οποίες με το παράδειγμά τους σταμάτησαν την προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της δεξιάς επανόδου στις χώρες της περιοχής.

Πρόκειται για την απαξίωση των αποτελεσμάτων μιας ξεκάθαρης κρατικής πολιτικής, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Για αυτό προωθούν τη θεωρία της απαξίωσης του κράτους και της ποινικοποίησης των βασικών ηγετών του. Το επόμενο βήμα γίνεται με τη διεθνή καμπάνια των ΜΜΕ, για την αναζήτηση στήριξης και συναίνεσης στις πολιτικές δυνάμεις. 

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΛΑΟΙ 

Αφού σατανοποιήσουν την κοινωνία που τους ενδιαφέρει, ενθαρρύνουν τη δράση εσωτερικών ομάδων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τον λαό, διαμεσολαβώντας δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται και προετοιμάζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις δυτικές δυνάμεις.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μια κατάσταση φόβου και ανασφάλειας στον πολίτη που βρίσκεται εκτός αυτών των σχεδίων, ο οποίος μπορεί να μπερδευτεί, να παρασυρθεί να ακολουθήσει μια υποτιθέμενη αλλαγή. Όσο περνάει ο καιρός, θα διαπιστώνει ότι τα αποτελέσματα είναι εναντίον του. Όλα θα είναι τότε έτοιμα να ζητήσουν στρατιωτική επέμβαση για την επιβολή της «τάξης» τους.

Φαίνεται ότι κάτι παρόμοιο βιώνει το Καζακστάν, με ταραχές που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, και που έχουν ως αποτέλεσμα την πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων, την κατάληψη του αεροδρομίου, το σπάσιμο βιτρίνων, τον αποκλεισμό δρόμων και άλλων δράσεων.

Η πραγματικότητα σε αυτή τη χώρα έχει επιδεινωθεί, μεταξύ άλλων, από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία και τον πληθωρισμό, Αλλά έχει επίσης χειραγωγηθεί, από διάφορες εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Στα πλαίσια της σταυροφορίας της Δύσης κατά της Ρωσίας, που επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είναι βάσιμη η υποψία για μια νέα σκηνοθεσία του επαναλαμβανόμενου σεναρίου της έγχρωμης επανάστασης ή του ήπιου πραξικοπήματος στον μετασοβιετικό χώρο, με στόχο την αποδυναμώσει ενός από τους βασικούς συμμάχους της Μόσχας στην περιοχή.