Κυριακή 4 Απριλίου 2021

… και αν η Ρωσία ή η Κίνα χρηματοδοτούσαν ομάδες για αλλαγή καθεστώτος στις ΗΠΑ ή στην Ε.Ε ; - (video / ελληνικοί υπότιτλοι)

 

(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ CC ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Cubainformacion - Artículo: ¿Y si Rusia o China financiaran grupos para un cambio de régimen en EEUU o la Unión Europea? (+Ialiano/Français/Ελληνικά)


Cubainformación TV – Με βάση το κείμενο του Ronald Suárez Rivas - Granma.- Τα τελευταία 20 χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω των πρακτορείων NED και USAID, έχουν χοτηγήσει 250,000,000 δολάρια σε ομάδες "αντοφρονούντων" της Κούβας.

Αυτά είναι απλά "η κορυφή του παγόβουνου" της παρέμβασης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Tracey Eaton. Γιατί υπάρχουν άλλα μυστικά προγράμματα χρηματοδότησης "απόρρητα".

Σε τέσσερα χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ χορήγησε 79.000.000 δολάρια σε 54 ομάδες της κουβανικής ψευδο αντιπολίτευσης..

Μια πρακτική απολύτως παράνομη, σύμφωνα με την "Διακήρυξη για το Απαράδεκτο της Παρέμβασης και Επέμβασης στις υποθέσεις Κρατών" που έχει υιοθετήσει ο ΟΗΕ.

Με αυτό το χρήμα, η Ουάσιγκτον αναπτύσσει τη στρατηγική του υβριδικού πολέμου ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση.

Εκτοξεύει τα ψέματα της από ένα σμήνος ηλεκτρονικών μέσων και των κοινωνικών τους δικτύων, παράγει τραγούδια, οργανώνει μπουκοτάζ σε κουβανούς καλλιτέχνες και φτιάχνει αντικουβανική λόμπυ σε όλο τον κόσμο μέσω των μισθοφόρων της

Έτσι φαίνεται απίστευτο που η Διεθνής Αμνηστία αποδέχεται αναφορές του CUBALEX ενός γραφείου που πατρονάρουν οι ΗΠΑ και εξυπηρετεί τους πολιτικούς τους στόχους.

Και το αυτοκαλούμενο "Κουβανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" μεταφέρει τον λόγο του βορειοαμερικανού του χρηματοδότη στον ισπανικό τύπο και το Ευρωκοινοβούλιο.

Εάν η Ρωσία ή η Κίνα χρηματοδοτούσαν ομάδες για την αλλαγή καθεστώτος στις ΗΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκπρόσωποι τους θα βρίσκονταν στη φυλακή.

Όμως στην Κούβα, όλο αυτό πρέπει να θεωρηθεί κάτι νόμιμο. Μέχρι πότε;