Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: H Bενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στην Κούβα

Πηγή: www.acn.cu

Αβάνα, 5 Ιουλίου (ACN)  - Ο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ Μπερμούδες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, δήλωσε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στην Κούβα.

Ο πρόεδρος της Κούβας έστειλε μια δυνατή και αλληλέγγυα αγκαλιά στον αγαπημένο λαό του Μπολίβαρ και του Τσάβες με την ευκαιρία των 209 ετών από την υπογραφή της Πράξης Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του έθνους της Νότιας Αμερικής.



Σχετικό μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απέστειλε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια.


Οι ιδέες του Μπολιβάρ και του Τσάβες καθοδηγούν τα βήματα της Βενεζουέλας 209 χρόνια μετά την υπογραφή της Πράξης Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Από την Κούβα, η αλληλέγγυα αγκαλιά στο γενναίο λαό που υπερασπίζεται την κυριαρχία τους και τον δρόμο της ειρήνης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού της Καραϊβικής.

Στις 5 Ιουλίου 1811, που θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του έθνους της Νότιας Αμερικής, οι Βενεζουέλάνοι δημιούργησαν ένα συντακτικό συνέδριο που αποφάσισε να σπάσει την αποικιακή κυριαρχία της Ισπανίας και να μην αναγνωρίσει πλέον την κυριαρχία του βασιλιά πάνω στη γη της Βενεζουέλας.

Εκείνη την ημερομηνία, γιορτάζεται επίσης η Ημέρα των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων .