Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η αεράμυνα της Βενεζουέλας κατέρριψε ναρκεμπορικό βορειοαμερικάνικο αεροσκάφος


Η Στρατηγική Επιχειρησιακή Διοίκηση των Εθνικών Μπολιβαριανών  Ένοπλων Δυνάμεων (FANB)  ανέφερε την Τετάρτη στο λογαριασμό του στο Twitter ότι  μέλη της  Διοίκησης Αεράμυνας (CODAI) εντόπισαν ένα ύποπτο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.

Αφού εισήλθε  στον εναέριο χώρο  της Βενεζουέλας, "εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του νόμου και εξουδετερώθηκε από  αεροσκάφη στρατιωτικής αεροπορίας", πρόσθεσε.

Οι αρχές της Βενεζουέλας μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει  λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό που κατασχέθηκε από το αεροσκάφος, ούτε πληροφορίες για το πλήρωμά του και την περιοχή του συμβάντος.

Ο  διοικητής του CODAI, Στρατηγός, Χουάν Τειξέιρα Ντίας, , δήλωσε στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο ότι “στη Βενεζουέλα επικρατεί το κράτος δικαίου. Κανένα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών δεν θα επιχειρεί εδώ ατιμώρητο. Τα αεροσκάφη που εισέρχονται παράνομα υπόκεινται σε επιβολή του νόμου. Η επιχείρηση μεταξύ του μεγαλύτερου παραγωγού και του μεγαλύτερου καταναλωτή δεν έχει θέση σε αυτήν την ιερή γη ", είπε.

Τον περασμένο μήνα, οι FANB ανέφεραν  την κατάρριψη δύο αεροπλάνων, που φέρεται να χρησιμοποιούνται από διακινητές ναρκωτικών, που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας στη δυτική πολιτεία  Ζούλια.
14:57 | 07/09/2020